Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Dogecoin-oprichter over crypto crash: “Ik wou dat dit het einde van crypto was”

De mede-oprichter van Dogecoin (DOGE), Jackson Palmer, heeft zijn kritiek op de cryptomarkt voortgezet en verklaard dat hij wenst dat de huidige prijscorrectie het einde van de sector was.

Meer kapitaal betreedt de cryptomarkten

In een interview met Crikey, gepubliceerd op 30 mei, zei Palmer dat meer mensen geld verdienen met verschillende cryptoproducten door niets te doen in ‘een rommelig systeem’.

Interessant is dat Palmer van mening is dat de huidige correctie geen crypto-winter is. Hij noemde het juist “een fase voor crypto-promotors om te wachten tot de volgende investeerders ervan profiteren, ondanks een spoor van falende projecten.”

De softwareontwikkelaar noemde producten zoals ICO’s, DAO’s en, meer recentelijk, NFT’s als bewijs dat de cryptosector niet authentiek is:

Helaas zou ik willen dat het het einde van crypto was, maar dat is het niet. In dit systeem van hyperkapitalisme en rentenierkapitalisme doen steeds meer mensen niets anders dan geld verdienen door niets te doen. Ik zou niet zeggen dat het een crypto-winter is. Ik zie nog steeds dat er enorm veel geld wordt binnengesluisd door crypto-promotors. Ze wachten op een nieuwe groep dwazen die binnenkomt. Dit gebeurt in cycli.

Palmer’s kritiek op de cryptosector

De opmerking van Palmer over crypto-promotors die geld in de sector pompen in afwachting van nietsvermoedende investeerders, komt overeen met zijn eerdere standpunt van een paar individuen die de markt beheersen.

Palmer heeft een paar machtige individuen beschuldigd van het beheersen van de cryptocurrency-sector ten koste van de gemiddelde belegger.

Via zijn Twitter-account merkte Palmer op dat hij niet van plan is terug te keren naar de sector die wordt gecontroleerd door “een krachtig kartel van rijke figuren”.

Interessant is dat Tesla-oprichter en Dogecoin-fan Elon Musk eerder een rol heeft gespeeld bij het verhogen van de waarde van sommige crypto-activa via zijn Twitter.

Met name Palmer en Musk hebben een voortdurende vete nadat de maker van DOGE verklaarde dat Musk een “oplichter” was. Hierbij merkte hij op dat Musk veel minder weet over codering dan hij lijkt te weten. Musk noemde Palmer vervolgens ‘een hulpmiddel’. Tijdens het interview gaf Palmer ook commentaar op Musk’s Twitter overname en noemde hem gek.

Dogecoin nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 1000 euro aan Dogecoin had gekocht
Waarom stijgt de Dogecoin koers plotseling met 18 procent?
Crypto whales kopen voor miljoenen aan Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?