Dogecoin koers
Nieuws

Dogecoin overtreft Cardano: Is dit de start van het altcoin-seizoen?

Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) hebben lange tijd gestreden om de titel van negende grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Onlangs moest Cardano echter zijn meerdere erkennen en is het ingehaald door de meme coin.

Dogecoin’s V-vormige herstel

Op het moment van schrijven bedraagt de marktkapitalisatie van Dogecoin ongeveer $26 miljard, terwijl die van Cardano zo’n 9% lager ligt, met een geschatte waarde van rond de $23 miljard. Deze recente stijging in de waarde van DOGE volgt op een indrukwekkend V-vormig herstel, waarbij de munt snel herstelde na een aanzienlijke daling.

Een V-vormig herstel kenmerkt zich door een snelle en sterke opleving van een activum vanuit een dieptepunt, wat doorgaans wordt gezien als een positief teken. Dit suggereert namelijk dat de onderliggende economische factoren veerkrachtig zijn en in staat zijn om zich snel aan te passen en te herstellen van negatieve invloeden.

Meerderheid investeerders in het groen

Volgens analyses van het blockchain analyseplatform IntoTheBlock verkeert ongeveer 57,62% van de Dogecoin-adressen momenteel in een winstgevende staat, terwijl 34,15% van de adressen verlies lijdt.

Ondanks de sterke prestaties van de token in de afgelopen week, ligt de waarde ervan nog steeds 76% lager dan de all-time high (ATH) die in april 2021 werd bereikt. In die periode klom Dogecoin tijdelijk naar de vierde plaats in marktkapitalisatie, waarbij het XRP en een aantal andere cryptocurrencies voorbijstreefde.

Begin van een altcoin seizoen?

Aan het begin van deze maand merkte Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, op dat het begin van het altcoin-seizoen zou worden aangekondigd zodra Dogecoin de marktkapitalisatie van Cardano zou overtreffen. Met de recente winst van het meme-project, reageerde Hoskinson via een bericht op platform X met de treffende woorden: “Het is officieel alt-seizoen, kinderen.”

Ondanks de opmerkelijke prestaties van Dogecoin blijven analisten wijzen op de robuuste marktpositie van Cardano. Deze positie wordt onder meer versterkt door de adoptie van 300 nieuwe projecten binnen het Project Catalyst-initiatief. Deze ontwikkelingen onderstrepen de toewijding van Cardano aan netwerkgroei en innovatie, wat het platform een solide basis geeft voor toekomstige waardevermeerdering.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Dogecoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten