Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Dogecoiners klonen Bitcoin Ordinals ‘Runestone’ airdrop

Het succes van Bitcoin Ordinals slaat langzaam over op Dogecoin. Nu uit zich dat in het klonen van de zogenoemde Runestone-airdrop, die eerder op Bitcoin plaatsvond. De op Dogecoin gebaseerde Runestones werden gratis weggegeven, net als het origineel op Bitcoin Ordinals.

In totaal gaat het om 30.272 Doge Runestone Doginals, die uitgedeeld zijn aan wallets met tenminste één Doginal uit een lijst van specifieke collecties.

185 Dogecoin per Doge Runestone

De Doge Runestones lijken redelijk succesvol, want de bodemprijs voor de digitale edelstenen ligt op 185 Dogecoin (ongeveer 32 dollar) en zagen over de afgelopen 24 uur een handelsvolume van 2.000 dollar.

De airdrop op Dogecoin is dus een kopie van het succes op Bitcoin Ordinals, waarbij 112.000 Runestones werden uitgedeeld aan mensen die vroeg in het project instapten.

Bitcoin Ordinals zijn als het ware de NFTs van Bitcoin. Dogecoin is een fork (afscheiding) van Bitcoin, waardoor het mogelijk is om code die werkt voor Bitcoin te kopiëren naar Dogecoin.

Het Doginals protocol, een kopie van Bitcoin Ordinals, werd in februari 2023 gelanceerd door een anonieme ontwikkelaar.

149 Doginals collecties en 68.000 DRC-20 tokens

Het Doginals protocol maakte het ook mogelijk om DRC-20 tokens te lanceren, die afgeleid zijn van de Ethereum ERC-20 tokenstandaard; die ten grondslag lag aan de ICO-hype van 2017.

Ook Bitcoin kent dankzij Ordinals een BRC-20 tokenstandaard. In totaal zijn er sinds de lancering 149 Doginals collecties opgestart en zagen 68.000 DRC-20 tokens het levenslicht.

Alles bij elkaar kennen deze tokens een market cap van bijna 120 miljoen dollar, zo blijkt uit de data van Doginals Explorer.

Grappig feit is dat het in 1993 gelanceerde computerspel Doom, een absolute klassieker, momenteel ook al op de blockchain van Dogecoin geplakt is als een Doginal.

Overigens had de Doge Runestone airdrop geen positief effect op de Dogecoin koers, die over de afgelopen 24 uur met bijna 2 procent gedaald is naar het huidige niveau avn 0,1739 dollar per munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?