Exchange

Donald Trump Jr. lanceert cryptoplatform om de macht van banken uit te dagen

Donald Trump Jr. had eerder al laten doorschemeren dat hij met een belangrijke crypto-aankondiging zou komen, en vandaag is duidelijk geworden wat hij bedoelde.

Hij heeft namelijk plannen onthuld om een nieuw gedecentraliseerd financieel (DeFi) cryptoplatform te lanceren, dat gericht is op het aanpakken van ongelijkheid in toegang tot banken. Het platform bevindt zich nog in een vroeg stadium, en het zal enige tijd duren voordat het werkelijkheid wordt.

‘We gaan de strijd aan met banken’

Tijdens een Q&A-sessie onthulde Donald Trump Jr., de oudste zoon van presidentskandidaat Donald Trump, dat hij niet bezig is met de lancering van een memecoin, maar werkt aan een cryptoplatform dat de strijd met de banken wil aangaan.

“Wat we ontwikkelen, is een groter, compleet ander platform dat geen memecoin is,” verklaarde hij. Hij waarschuwde echter dat het “nog lange tijd zal duren voordat we daadwerkelijk iets kunnen realiseren,” zonder specifieke details over een tijdschema te geven.

Hoewel Trump Jr. verder weinig informatie verstrekte, benadrukte hij dat het platform bedoeld is om het banksysteem uit te dagen.

“Ons doel is om de strijd aan te gaan met een groot deel van de bankwereld. Er is veel ongelijkheid geweest omdat alleen bepaalde mensen toegang hebben tot financiering […], daarom is het concept van gedecentraliseerde financiën bijzonder aantrekkelijk voor mensen zoals ik, die geen toegang meer hebben tot traditionele banken.”

Trump Jr. waarschuwt voor valse memecoins

Tijdens de Q&A ging Donald Trump Jr. ook in op de geruchten rond de Restore the Republic (RTR) memecoin, die eerder was gestegen en vervolgens gecrasht door valse berichten over een vermeende band met de familie Trump.

Eric Trump, de tweede zoon van Donald Trump, ontkende al op 8 augustus enige betrokkenheid bij de memecoin en noemde de geruchten “volledig onwaar” in een post op X, wat leidde tot een waardeverlies van meer dan 70% voor de RTR-token.

Donald Trump Jr. waarschuwde diezelfde dag op X met een soortgelijke boodschap: “Ik waardeer hoe de cryptogemeenschap Trump omarmt. Het is echt ongelooflijk, maar wees op je hoede voor valse tokens die beweren deel uit te maken van het Trump-project.”

“Het enige officiële project zal rechtstreeks door ons worden aangekondigd en zal eerlijk zijn voor iedereen.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Exchange nieuws

FTX bereikt schikking over $600 miljoen aan Robinhood-aandelen
Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde