Blockchain

Donald Trump lanceert cryptoplatform ‘World Liberty Financial’ op 16 september

Voormalig president van de Verenigde Staten en huidige Republikeinse presidentskandidaat, Donald Trump, heeft aangekondigd dat zijn cryptoproject World Liberty Financial op 16 september officieel wordt gelanceerd.

In een video op X (voorheen Twitter) bevestigde Trump de lancering, waarbij zijn zonen, Donald Jr. en Eric Trump, het beheer van het platform op zich zullen nemen.

Innovatie door DeFi

World Liberty Financial richt zich volgens Trump op de toekomst van financiële innovatie via cryptocurrency, waarbij hij traditionele banken als “traag en verouderd” bestempelde. Het platform zal draaien om gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) die gebruikers toegang geven tot digitale wallets, kredietmogelijkheden en de mogelijkheid om geld te lenen of uit te lenen.

Een centraal onderdeel van het project is een niet-overdraagbare governance-token, die vermoedelijk zal worden gebruikt voor het beheer van de financiële diensten op het platform. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor stablecoins, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, die binnen de DeFi-omgeving gebruikt kunnen worden.

Mogelijke samenwerking met Aave en Ethereum

Volgens documentatie van World Liberty Financial is er sprake van een mogelijke samenwerking met het populaire DeFi-protocol Aave, wat erop wijst dat het platform gebouwd kan worden op de Ethereum-blockchain. Deze blockchain is een van de meest gebruikte netwerken voor DeFi-projecten en biedt het platform een solide basis voor verdere ontwikkeling.

Trump en de cryptowereld

De cryptogemeenschap heeft Trump de afgelopen tijd steeds meer omarmd, mede door zijn beloftes om de cryptosector te steunen als hij weer president wordt. Trump heeft ook aangegeven dat hij van plan is de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, te vervangen, vanwege diens harde optreden tegen cryptobedrijven.

Kritiek en uitdagingen

Ondanks de positieve ontvangst binnen de cryptowereld, zijn er ook kritische geluiden. Nic Carter, een partner bij Castle Island Ventures en zelf een aanhanger van Trump, noemde het project “een grote vergissing” en uitte zorgen dat Trumps entourage simpelweg probeert te profiteren van zijn recente positieve houding ten opzichte van crypto.

Daarnaast kampt het project met beveiligingsproblemen. Op 4 september werden de X-accounts van Trumps schoondochter Lara en dochter Tiffany gehackt, waarbij frauduleuze links werden geplaatst die zogenaamd gerelateerd waren aan World Liberty Financial. Ook de officiële Telegram-groep van het platform heeft meerdere keren moeten waarschuwen voor nep-advertenties en valse weggeefacties.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Blockchain nieuws

Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Rusland gaat volgend jaar eigen CBDC lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten