Sorry We Are Closed
Blockchain

Door Tencent gesteunde Everledger stort door gebrek aan financiering

Er wordt gezegd dat Everledger, een blockchain-bedrijf uit Australië, een insolventieprocedure is begonnen omdat het er niet in slaagde nieuwe financiering te verkrijgen van een niet-genoemde investeerder.

Niet in geslaagd om geld op te halen

Op 8 mei rapporteerde de AFR dat Everledger, een bedrijf dat blockchain gebruikt om de oorsprong van diamanten en andere goederen te traceren, er niet in slaagde om zijn meest recente financieringsronde af te ronden.

Als gevolg hiervan werd Everledger stilzwijgend onder vrijwillig beheer geplaatst omdat het bedrijf niet in staat was om zijn schulden af te lossen. Alle medewerkers van Everledger kregen op 31 maart ontslag en op 24 april werd Vincents Chartered Accountants aangesteld als bewindvoerders. De eerste bijeenkomst van schuldeisers stond gepland voor 8 mei.

Everledger-oprichter Leanne Kemp verklaarde dat het management van het bedrijf genoodzaakt was deze stap te zetten om de belangen van de aandeelhouders te beschermen. “De tweede financieringstranche van Everledger is niet gerealiseerd en we begrijpen dat er externe druk op de investeerder was, wat Everledger in een moeilijke en onverwachte positie bracht”, aldus Kemp.

Ontslaan van personeel

Ze voegde eraan toe dat één van de zeer belangrijke beslissingen was om het personeel onmiddellijk te ontslaan en het bedrijf onder controle van de bewindvoerders te houden terwijl de zaken werden afgehandeld.

Kemp zei verder dat Everledger zijn laatste investering had gepland rond de laatste externe financieringsronde die nodig was om winstgevend te worden. “Ik zou niet willen suggereren dat Everledger een startup was die geld verbrandt”, verklaarde ze, eraan toevoegend:

Zeker, ons gebruik van kapitaal en onze operationele voetafdruk waren volledig in overeenstemming met de richting van de raad van bestuur onder een gecontroleerd groeiplan. Dit is geen bedrijf dat te snel is opgeschaald of risicokapitaal heeft aangetrokken en het in 18 maanden heeft verbrand.

Opvallend: Grote namen zijn al investeerder

Ondanks de steun van grote investeerders, waaronder de Australische overheid en de Chinese internetreus Tencent, heeft Everledger een insolventieprocedure moeten doorlopen. In 2019 leidde Tencent de Series A-financieringsronde van Everledger met een investering van $20 miljoen.

Volgens de AFR heeft Everledger in 2021 ook $3,5 miljoen veiliggesteld uit het Future Fund van de Britse regering. In de afgelopen acht jaar heeft het bedrijf naar verluidt $51,7 miljoen aan externe investeringen binnengehaald.

Everledger, opgericht in 2015, is een van ‘s werelds grootste bedrijven die blockchain-gebaseerde platforms pionieren voor het volgen van toeleveringsketens.

Hoewel sommige bedrijven, waaronder het Deense logistieke bedrijf Maersk en het Amerikaanse technologiebedrijf IBM, hun blockchain-producten voor het volgen van toeleveringsketens hebben beëindigd wegens een gebrek aan “wereldwijde samenwerking in de industrie”, blijft het concept van blockchain-gebaseerde supply chain-platforms floreren in sommige delen van de wereld. Het in Hong Kong gevestigde Global Shipping Business Network blijft blockchain-gebaseerde supply chain-producten ontwikkelen en is optimistisch over blockchain als een cruciaal logistiek hulpmiddel op de lange termijn.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde