US SEC
Regulatie

Doorbraak in Binance zaak, SEC trekt effect classificatie Solana, Cardano en andere Crypto in

De rechtszaak tegen de cryptocurrency-beurs Binance, aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), begon op 5 juni 2023. Op die datum diende de SEC een aanklacht in tegen zowel Binance als zijn CEO, Changpeng Zhao.

In deze aanklacht wordt het bedrijf beschuldigd van het schenden van effectenwetten en het misleiden van investeerders. Een van de beschuldigingen is dat Binance ongeregistreerde effecten aanbood en verhandelde.

Daarnaast stelde de SEC dat minstens 68 tokens als effecten beschouwd moeten worden, wat gevolgen heeft voor meer dan $100 miljard aan cryptovaluta op de markt.

Wijziging van klacht

Opmerkelijk genoeg heeft de SEC haar verzoek ingetrokken om tokens zoals Solana (SOL), Cardano (ADA) en Polygon (MATIC) als effecten te laten classificeren in de rechtszaak tegen Binance. De SEC diende op 30 juli een reactie in op de gerechtelijke beschikking van 9 juli 2024, waarin zij aangaf de klacht te willen wijzigen met betrekking tot de “Third Party Crypto Asset Securities.” Hierdoor vraagt de SEC niet langer aan de rechtbank om een uitspraak te doen over de juridische status van deze specifieke tokens.

De tokens die in de rechtszaak nog steeds als effecten worden beschouwd, omvatten onder andere BNB, Binance USD (BUSD), The Sandbox (SAND), Cosmos (ATOM), Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS) en Coti (COTI).

Goed nieuws voor de cryptomarkt?

De stap van de SEC wordt gezien als een positief signaal voor de toekomst van cryptocurrency. Jonathan Steinberg, CEO van vermogensbeheerder WisdomTree, voorspelt dat crypto steeds meer mainstream zal worden door toenemende regelgevende duidelijkheid en de groei van beursgenoteerde crypto-fondsen. In een interview met CNBC op 29 juli benadrukte hij het belang van de tokenisatie van reële activa (RWA).

Steinberg verwees ook naar een recente toespraak van Donald Trump op de Bitcoin (BTC) 2024 conferentie, waarin de voormalige president toezegde regelgevende duidelijkheid te verschaffen voor crypto en digitale activa. Volgens Steinberg kan deze politieke steun een significante stimulans zijn voor de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13