Hack

Drie mannen gearresteerd voor Crypto Scam van $722 miljoen

De Amerikaanse autoriteiten in New Jersey hebben de arrestatie van drie mannen bekend gemaakt. Zij worden beschuldigd van het bedriegen van investeerders. Het gaat hier om een waarde van meer dan $722 miljoen dollar, als onderdeel van het vermeende crypto ponzie schema, genaamd BitClub Network.


De beschuldigingen tegen BitClub Network

BitClub Network beloofde een enorm rendement in ruil voor investeringen in een gedeelde crypto valuta mining pool. Echter, de desbetreffende partijen hebben meer dan $722 miljoen van die fondsen gebruikt voor eigen doeleinden. Dit terwijl ze dit eigenlijk in de beloofde mining pool hadden moeten stoppen.

De gearresteerde mannen zijn beschuldigd van het vervalsen van informatie over rendement. Dit deden zij om meer investeerders binnen te halen.

De drie beschuldigden zijn Matthew Goettsche, Jobadiah Weeks en Joseph Abel. Autoriteiten beschuldigen de eerste twee van samenzwering om fraude te plegen. Hen wordt een maximale gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd. Daarnaast worden ze beschuldigd van samenzwering om niet geregistreerde effecten aan te bieden en te verkopen. Abel, die kennelijk minder centraal stond in de oplichting, is alleen beschuldigd van samenzwering om niet geregistreerde effecten aan te bieden en te verkopen. Hij kan een maximale straf van 5 jaar gevangenisstraf tegemoet zien.


Een verdacht verleden

Dit is niet de eerste keer dat er getwijfeld wordt of BitClub wel een volledig legaal bedrijf is. Terug in 2016 waarschuwde de nieuwswebsite 99Bitcoins al over BitClub. Ondanks dat het eerder het oplichtingslabel van het bedrijf nog had verwijderd.

Ofir Beigel, de auteur, legde uit:

“Na het verzamelen van de feiten kan ik niet met zekerheid bewijzen dat het Bitclub netwerk een bedriegerij is. Ik denk echter nog steeds dat het businessmodel van Bitclub Network ontbreekt. Ik zou er persoonlijk niet in investeren.

In maart 2017 is er gerapporteerd over beschuldigingen dat BitClub een aanval op het Bitcoin netwerk zou hebben gedaan.


Lopende juridische stappen tegen OneCoin

Update over OneCoin: Ongetwijfeld de beroemdste crypo exit scam in de geschiedenis is OneCoin. We hebben recentelijk opmerkelijke juridische stappen gezien in de zaak van OneCoin. In november vond een jury in Manhattan een advocaat schuldig aan het witwassen van meer dan $400 miljoen. Hij deed dit namens de beroemde oprichtster Ruja Ignatova van OneCoin, beter bekend als de Cryptoqueen. Voor de diensten van de advocaat werd naar verluidt $50 miljoen betaald.

De locatie van Ignatova blijft onbekend. Vorige week ging de website van OneCoin eindelijk offline. De oplichterij leverde ongeveer $4 miljard dollar op.