Dubai Skyline
Regulatie

Dubai voert strengere regels in voor promotie van crypto-investeringen

Dubai heeft nieuwe, strengere regels aangekondigd voor bedrijven die crypto-investeringen promoten. De Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) vereist voortaan dat bedrijven een duidelijke disclaimer toevoegen aan hun marketingmateriaal. Deze disclaimer moet waarschuwen dat “virtuele activa geheel of gedeeltelijk hun waarde kunnen verliezen en onderhevig zijn aan extreme volatiliteit.”

Verantwoorde dienstverlening en meer transparantie

Volgens VARA-CEO Matthew White helpen deze richtlijnen bedrijven die digitale activa aanbieden, zoals cryptovaluta, om hun diensten op een verantwoorde manier te leveren. White benadrukt dat deze stap het vertrouwen en de transparantie binnen de crypto-industrie in Dubai vergroot. Bedrijven die prikkels aanbieden voor digitale activa of gerelateerde producten moeten bovendien goedkeuring krijgen van VARA om ervoor te zorgen dat deze prikkels investeerders niet misleiden.

Uitbreiding naar bredere VAE-markt

Deze nieuwe regels volgen op een belangrijke ontwikkeling waarbij cryptoproviders met een VARA-licentie hun diensten kunnen uitbreiden naar de bredere markt van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). VARA en de Securities And Commodities Authority (SCA), het federale financiële agentschap van de VAE, hebben op 9 september een overeenkomst ondertekend voor gezamenlijk toezicht op aanbieders van virtuele activa. Dit stelt cryptobedrijven in staat om zowel in Dubai als in de rest van de VAE actief te zijn.

VAE als toonaangevend cryptoland

De VAE staan wereldwijd op de derde plaats in een crypto-acceptatie-index, volgens een recent onderzoek van een investeringsadviesbureau. Het land scoorde hoog op belastingvriendelijkheid en economische factoren, en veel inwoners van de VAE bezitten inmiddels cryptovaluta. De sterke steun van de overheid draagt bij aan het snelgroeiende crypto-ecosysteem en het bloeiende startup-klimaat.

Regulatie nieuws

Zweedse autoriteiten bestempelen cryptobeurzen als professionele witwassers
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Crypto reageert zwak op nieuwe Chinese stimulansmaatregelen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen