crypto analist
Blockchain

Durfkapitalisten investeerden in maart ruim $1.1 miljard in crypto

Investeerders of beter gezegd de zogenaamde durfkapitalisten, stromen momenteel weer massaal richting de cryptomarkt. In maart investeerden zij voor een recordbedrag van $1,1 miljard in de markt.

Optimism en Zama profiteerden het meeste en haalden de grootste deals binnen. Het lijkt erop dat de Spot Bitcoin ETFs niet alleen Bitcoin helpen, maar dat de rest van de markt ook al profiteert van het positieve sentiment.

Explosieve groei en nieuw vertrouwen

De crypto-venture capitalmarkt bloeit weer helemaal op. In maart steeg de totale geïnvesteerde bedragen met maar liefst 52,5% ten opzichte van februari. Vergeleken met maart 2023 is er een stijging van 28% te zien. Ook het aantal deals nam flink toe: 25% meer dan in februari en maar liefst 70% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Deze hernieuwde interesse komt niet zomaar uit de lucht vallen. Steeds meer grote VC-firma’s tonen openlijk hun vertrouwen in crypto. Zo reserveerde Andreessen Horowitz (a16z) op 1 april alvast 30 miljoen dollar voor een fonds gericht op Web3-gaming.

Vorige week droegen zij, samen met Galaxy Digital, nog eens bij aan een fonds van 75 miljoen dollar van VC-firma 1kx. Dit fonds richt zich specifiek op crypto-apps voor consumenten. En vergeet Hack VC niet, zij haalden in februari al 150 miljoen dollar op om early-stage crypto- en kunstmatige intelligentie-startups te financieren.

Cryptogerelateerde VC-financiering per maand sinds maart 2022 – Bron: RootData

Opvallend is dat infrastructuurprojecten in maart met stip op nummer één stonden wat betreft financiering. Zij ontvingen gezamenlijk zo’n 283 miljoen dollar, oftewel bijna een kwart van de totale VC-investeringen van 1,16 miljard dollar.

Decentralized finance (DeFi) projecten volgden op de tweede plek met 228,1 miljoen dollar aan financiering (bijna 20% van het totaal). Centralized finance (CeFi) projecten, zoals cryptobeurzen, sleepten zo’n 85,5 miljoen dollar in de wacht (derde plek).

Fondsenwerving per sector voor maart 2024 – Bron: RootData

Investeringsklimaat herstelt na moeizaam 2023

Voor het eerst sinds november vorig jaar is de grens van 1 miljard dollar VC-investeringen in crypto weer doorbroken. Dit herstel volgt op een moeizame periode in 2023. De ineenstorting van FTX eind 2022 trok de hele cryptomarkt omlaag, waardoor investeringen terugliepen. Ergens is het natuurlijk logisch dat er daarna angst in de markt sloop.

De maandelijkse VC-investeringen stijgen echter gestaag in 2024. Volgens PitchBook is dit enthousiasme te danken aan de terugkeer van de cryptomarkt, mede dankzij de lancering van de exchange-traded funds (ETF’s) voor Bitcoin in de Verenigde Staten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving