Bitcoin (BTC) Safe
Blockchain

DZ Bank gaat beginnen met cryptobewaring voor institutionele beleggers

DZ Bank AG, de op twee na grootste bank in Duitsland op basis van activa, heeft onlangs haar eigen baanbrekende platform voor digitale activabewaring geïntroduceerd, ontwikkeld op basis van blockchain-technologie.

Positieve ontwikkelingen voor crypto in Duitsland

In een officiële aankondiging die op 2 november werd gepubliceerd, onthulde de bank haar plannen om nauw samen te werken met institutionele klanten en hen de mogelijkheid te bieden om te handelen in crypto-effecten, waaronder de opmerkelijke crypto-obligatie van Siemens, waar DZ Bank zichzelf zes maanden geleden al voor had ingeschreven. Holger Meffert, hoofd Securities Services & Digital Custody bij DZ, uitte de interesse van de bank in de gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) als volgt:

Wij gaan ervan uit dat binnen de komende 10 jaar een aanzienlijk deel van de kapitaalmarktactiviteiten zal worden verwerkt via op gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) gebaseerde infrastructuren. Op de middellange termijn zien wij DLT als een complementaire technologie voor de gevestigde infrastructuren in de bestaande kapitaalmarktprocessen.

In de toekomst streeft de bank ernaar om zowel institutionele beleggers als particuliere klanten de gelegenheid te bieden om cryptocurrencies, waaronder ‘Bitcoin’, aan te schaffen. Met dit doel voor ogen heeft DZ Bank in juni 2023 een vergunningsaanvraag ingediend bij de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) om cryptovaluta te kunnen bewaren.

Crypto groeit snel in Duitsland

De trend om klanten toegang te geven tot cryptocurrencies wint snel terrein in Duitsland, met steeds meer financiële instellingen die zich hierop richten.

In maart van dit jaar zette Deutsche WertpapierServiceBank (Dwpbank) een significante stap voorwaarts met de lancering van wpNex, haar cryptohandelsplatform. Dit platform biedt toegang tot de digitale activa-industrie voor maar liefst 1.200 banken en spaarbanken in Duitsland. Tegelijkertijd heeft de vermogensbeheergroep DWS, waarvan de meerderheid in handen is van Deutsche Bank, plannen onthuld voor de introductie van op de beurs verhandelde producten gebaseerd op cryptocurrencies op de Europese markt. Bovendien werkt DWS aan de ontwikkeling van diverse andere digitale oplossingen die beleggers de mogelijkheid zullen bieden om blockchain-applicaties en digitale activa te benutten.

Niet alleen Dwpbank en DWS, maar ook andere traditionele financiële instellingen, waaronder Commerzbank en DekaBank, hebben aangekondigd vergunningsaanvragen te hebben ingediend bij de Duitse financiële toezichthouder, de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin), om cryptovaluta te mogen bewaren. Deze beweging illustreert de groeiende interesse van gevestigde banken in de wereld van digitale activa.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%