Bitcoin

Een Bitcoin whale heeft voor $100 miljoen aan Bitcoin verkocht

Gegevens laten zien dat er enorme aantallen Bitcoins worden verkocht door whales. Dit zorgde ervoor dat de BTC prijs tot onder de $16.000 zakte.


De $16.000 is een aantrekkelijk punt om te verkopen

Eén Bitcoin whale plaatste zelfs een short order van $100 miljoen op Bybit. Dit nieuws komt vlak nadat verschillende gegevens er al op wezen dat er steeds meer grote investeerders hun Bitcoin verkochten.

Hoewel het momentum van de Bitcoin sterk blijft, zijn er veel redenen die ervoor zorgen dat de $16.000 een aantrekkelijk gebied is voor verkopers.

Er is namelijk veel liquiditeit op een prijs van $16.000, vooral omdat het een hoog weerstandsniveau is. Het niveau heeft een relatief hoge vraag van kopers gezien. Daarom maakt de strijd tussen kopers en verkopers de $16K een gebied met een hoge liquiditeit, wat zeer aantrekkelijk is voor verkopers.


Signalen dat whales winst nemen

Zoals je eerder in dit artikel las, was er dus 1 verkoper die een enorme aantal Bitcoins verkocht op Bybit. Order flows laten zien dat er verkoop orders waren met een gemiddelde waarde van ongeveer $3,5 miljoen.

Op basis van de plotselinge grote verkooporder suggereerde een analist met de naam ‘CL‘ dat dit kan resulteren in twee scenario’s.

Ten eerste kan de verkoper een squeeze veroorzaken, waardoor de Bitcoin prijs kan stijgen. Ten tweede zou het verkoopdruk op de Bitcoin kunnen blijven uitoefenen en de prijs laten dalen.

“Ongeveer 2 uur geleden verkocht iemand bijna 100 miljoen aan BTC op Bybit. Een derde van de verkopen staat open. Ik ben persoonlijk behoorlijk nieuwsgierig om te zien wat er gaat gebeuren.”

Ondertussen hebben andere grote exchanges de afgelopen 24 uur grote stortingen genoteerd. Volgens de gegevens van CryptoQuant zag de in de Verenigde Staten gevestigde crypto valuta exchange Gemini een storting van 9.000 Bitcoin. De grote stortingen naar exchanges zijn vaak een reden om voorzichtig te zijn. Het betekent namelijk dat grote investeerders klaar staan om winst te nemen.


Slechts weekend volatiliteit?

De afgelopen maand horen we steeds vaker het woord bull run terugkomen. Echter, de huidige marktstructuur lijkt totaal niet op de bull run van 2017. Toen de Bitcoin in 2017 meer dan $16.000 waard was, was de markt extreem oververhit met extreme volatiliteit.

Deze keer lijkt de rally duurzamer en geleidelijker te zijn. De Bitcoin heeft de afgelopen zes maanden een trap-achtige rally meegemaakt, waardoor het is geëvolueerd naar een langdurige opwaartse trend.

Verschillende gegevens, waaronder Google Trends, toonden aan dat er in tegenstelling tot eind 2017 nog steeds weinig interesse is van particuliere beleggers. Aan de andere kant is er steeds meer bewijs dat Wall Street dit begint op te merken.

Daarom is er een sterk argument dat de aanhoudende rally fundamenteel verschilt van 2017, ondanks het extreme hebzucht marktsentiment op het moment. Het beschikbare aanbod is afgenomen als gevolg van de recente halvering. Evenals de reserves op exchanges, die zijn het afgelopen jaar ook afgenomen.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen