El Salvador Bitcoin
Bitcoin

El Salvador introduceert: ‘Paspoort kopen met Bitcoin-donatie’

El Salvador introduceert een nieuwe migratie-wet, op basis waarvan het mogelijk is om een paspoort te kopen met Bitcoin “donaties” naar sociale projecten van de overheid. Deze wetswijziging is doorgevoerd op 21 december met de ondersteuning van de New Ideas partij van president Nayib Bukele, zo blijkt uit een rapportage van Reuters.

De verwachting is dat de nieuwe wet de komende dagen al van kracht wordt.

Nayib Bukele tijdelijk geen president meer

Nayib Bukele trad kortgeleden af als president, om zich te focussen op de campagne voor de volgende verkiezingen; die voor 4 februari 2024 op de planning staan. Hij was degene die aan het hoofd stond van de Bitcoin-revolutie in El Salvador, waarmee de digitale munt in september 2021 wettig betaalmiddel werd gemaakt in het land.

De overheid van El Salvador heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de nieuwe wet, maar het National Bitcoin Office heeft op Twitter al verschillende publicaties gedaan over de ontwikkeling.

Volgens Reuters was de nieuwe wet een “cruciaal punt” voor Bukele. Momenteel zijn er in El Salvador veel Bitcoin-projecten te vinden, waardoor er investeringen vanuit het buitenland in het land stromen.

“Altruïstische buitenlanders die interesse hebben in het steunen van economische, sociale en culturele ontwikkelingen in El Salvador door Bitcoin te doneren”, zo zou er in de wet staan.

Geen minimum aan de Bitcoin-donatie

Vooralsnog lijkt het erop dat er geen minimum zit aan de Bitcoin-donatie die mensen moeten doen om in het land te kunnen komen…

Dat is opvallend, omdat er twee weken geleden nog een Freedom Visa werd aangekondigd, waarbij investeerders die 1 miljoen dollar aan Bitcoin of USDT wilden investeren in het land meteen een paspoort kregen.

Alles bij elkaar kunnen we stellen dat El Salvador steeds interessanter wordt om te volgen. Zeker als we in 2024 daadwerkelijk een nieuwe bullmarkt krijgen voor de digitale munt.

Dan bestaat er een kans dat andere landen geïnspireerd raken en mogelijk het voorbeeld van El Salvador volgen door ook Bitcoin te adopteren als primaire spaarmiddel.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?