Elon musk
Beurs

Elon Musk onthult onderliggende reden voor inflatie

Elon Musk gelooft dat er slechts één aanwijsbare reden is voor de gigantische inflatie in de Verenigde Staten: het enorme begrotingstekort van de Amerikaanse overheid. “Inflatie wordt veroorzaakt door de federale overheid die meer uitgeeft dan er binnenkomt”, aldus Musk.

Musk is voor efficiëntie

Wat is de oplossing van het probleem? Volgens de woorden van Musk is het simpel: “Om inflatie op te lossen, moeten we verspilling van de overheid verminderen. Jouw belastingdollars moeten goed uitgegeven worden, niet slecht.”

Dat zijn natuurlijk logisch klinkende woorden, maar wat zegt Musk eigenlijk? Hij lijkt hier vooral aan te geven dat hij het niet eens is met de manier waarop de Amerikaanse overheid zijn geld momenteel spendeert.

Binnen de overheid zal men ook overtuigd zijn van het feit dat het beter is om belastinggeld goed uit te geven, in plaats van slecht. Wat dat betreft trapt Musk hier een klein beetje een open deur in.

Al geeft Musk tegelijkertijd aan ook te willen helpen met het oplossen van dit probleem, door plaats te nemen in een soort efficiëntie-commissie binnen de Amerikaanse overheid.

Een Amerikaanse commissie voor efficiëntie?

Elon Musk geeft in gesprek met Lex Fridman, zie bovenstaande tweet, aan dat hij dit probleem met Donald Trump heeft besproken. “Ik heb met Trump het idee voor een overheidsefficiëntiecommissie besproken en daar zou ik deel van willen uitmaken”, aldus Musk.

Coinbase CEO Brian Armstrong is het eens met Musk. Hij zegt dat inflatie niet zou bestaan als de Amerikaanse overheid zou stoppen met het printen van dollars.

Uiteindelijk is dat nog maar de vraag, want inflatie bestaat niet alleen maar vanwege overheden. Ook commerciële banken spelen een grote rol met de uitgifte van krediet.

In principe is kredietcreatie geldcreatie in het huidige financiële systeem. Als jij met een creditcard dingen koopt, dan krijg je dat geld niet van de maatschappij achter de kaart, maar die maatschappij “creëert” dat geld als het ware.

Wat dat betreft is het te kort door de bocht om te stellen dat inflatie zou verdwijnen als Musk dit probleem oplost. Daarvoor zou er meer moeten gebeuren. Overigens is het nog maar de vraag hoe goed het voor Bitcoin zou zijn als er geen inflatie meer is.

In principe maakt de overmatige inflatie bij overheidsgeld de absolute schaarste van Bitcoin van 21 miljoen eenheden natuurlijk zo aantrekkelijk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt