Twitter, X
Bitcoin

Elon Musk: ‘X lanceert in 2024 in-app betalingen’

De “alles app” van Elon Musk “X” voorheen bekend als Twitter, verwacht in de loop van 2024 betaalmogelijkheden te lanceren in de applicatie. In gesprek met Cathie Wood van ARK Invest deelt Musk dat hij verwacht dat de betaalmogelijkheden ergens “in het midden van het jaar” lanceren. X wacht nu nog op enkele licenties die daarvoor nodig zijn.

Bureaucratisch proces

Elon Musk deelt in het gesprek met Cathie Wood dat hij hoopte de betaalmogelijkheden al eerder te lanceren, maar dat het een enorm bureaucratisch proces lijkt.

De miljardair is zich niet bewust van potentiële “showstoppers” die ervoor kunnen zorgen dat de licenties worden afgewezen. Al geeft hij toe dat X “een beetje laat” was met het inleveren van de benodigde documentatie.

Veel crypto-enthousiastelingen hopen natuurlijk dat Musk onder andere Dogecoin en Bitcoin gaat integreren als onderdeel van het betaalsysteem van X.

Maar dat lijkt vooralsnog een droom te blijven, want de CEO van onder andere Tesla geeft aan dat hij “bijna geen tijd” steekt in het nadenken over digitale assets. Ondanks dat heeft Tesla nog altijd voor 148 miljoen dollar aan Bitcoin op de balans staan en verkoopt het merchandise in de webwinkel voor Dogecoin.

Fiatgeld is ook prima

Volgens Musk zijn geld en digitale assets vooral een database voor het “verdelen van waarde” in de maatschappij. Fiatgeld zou volgens hem “eigenlijk prima” zijn, zolang de staat niet teveel nieuwe eenheden in omloop brengt, waardoor de geldhoeveelheid stijgt.

Wat dat betreft is duidelijk dat Elon Musk op dit moment niet zoveel bezig is met Bitcoin en Dogecoin als de gemeenschap hoopt. Dat zou uiteraard nog kunnen veranderen, maar ergens is het ook logisch dat hij hier weinig tijd voor heeft.

De man is immers bezig met elektrische auto’s, raketten en moet daarnaast ook nog Twitter managen. Zaken als Bitcoin en Dogecoin komen dan natuurlijk niet op de eerste plaats voor de gevierde ondernemer.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt