Altcoin

EOS netwerk prestaties verslechteren, zegt Coinbase

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase zegt dat het EOS netwerk problemen heeft. De exchange heeft op 20 februari een statusupdate gegeven waarin het volgende staat beschreven: “De prestaties van het EOS-netwerk zijn verslechterd. Verzenden en ontvangen is mogelijk vertraagd.”


EOS ontkent problemen

De exchange plaatste twee dagen later een tweet, waarin stond dat het EOS-netwerk nog steeds leed aan verslechterde prestaties en dat externe EOS verzendingen tijdelijk zijn uitgeschakeld. Wel liet Coinbase weten dat EOS het kopen en verkopen van de munt binnen de exchange zelf normaal functioneert.

Opvallend is dat EOS-producent ‘EOS Nation’ op 22 februari antwoordde dat, hoewel er op 20 februari problemen waren geweest met micro-forks, het EOS-mainnet “momenteel uiterst betrouwbaar” was.

De tweet bevatte een grafiek met een lichte hobbel op 20 februari, waarbij 192 blokken waren gemist vanwege het probleem met de microforks. Echter duidt de grafiek verder op een stabiele mainnet.


Eerdere prestatie problemen

Het EOS-netwerk heeft in het verleden vaker prestatieproblemen gehad. De grafiek die op Twitter geplaatst is door EOS nation onderstreept dit dan ook. In de laatste week van januari miste het EOS netwerk gemiddeld 20.000 blokken per dag.

In oktober 2019 werd er al eens geschreven dat een EOS mogelijk zou kunnen worden getroffen door aanvallen die het netwerk kunnen bevriezen. Door zo’n aanval uit te voeren kon een hacker voor meer dan $110.000 aan cryptomunten stelen van een EOS gokapplicatie. Het moederbedrijf van EOS, genaamd Block.one beweerde dat het netwerk normaal werkte.

Het netwerk had verschillende problemen met vlak na de lancering en heeft recentelijk last gehad van netwerkcongestieproblemen als gevolg van de EIDOS-token-airdrop.