Bitcoin

Er ligt een cruciale $25 miljoen Bitcoin Buy-wall op $9500

Op 2 juni zakte de Bitcoin koers flink in elkaar. Zoals gemeld door Newsbit, dook de prijs omlaag door een grote verkoopdruk. Op de crypto exchange BitMEX was de crash het zwaarst. In 3 minuten zakte de koers met maar liefst $1.500 tot een dieptepunt van $8.750. De crash liquideerde ongeveer $100 miljoen aan longposities.

Sommigen zeggen dat dit een voorbode is dat de koers flink onderuit zal gaan. Echter, de orderboek gegevens tonen aan dat Bitcoin enorm veel ondersteuning heeft rond de $9.500.


Een sterke ondersteuning op $9.500

De kans is dus niet groot dat de BTC prijs zomaar onder de $9.500 zakt. Rond dit niveau ligt namelijk voor $24 miljoen dollar aan kooporders op de crypto exchange OKEx.

De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-prijsactie van OKEx overlay met de OB Dominance Bands, met duidelijke koop orders gestapeld van $9.420 tot $9.550.

Groot aantal verkooporders rond $9500 – Bron: Twitter

De OB-Dominace bands zijn belangrijk vanwege hun relevantie voor prijstrends. Deze banden hebben de afgelopen maanden cruciale keerpunten in de markt voor cryptocurrency gemarkeerd. Zo was er in februari een zware orderboek weerstand van $10.500. Het aantal orders in het orderboek zijn dus belangrijk om in de gaten te houden. Deze zouden wel eens een goed kunnen voorspellen of de koers gaat stijgen of dalen.

OB dominance Bands – Bron: Twitter

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Nog meer positieve factoren

De sterke ondersteuning rond de $9.500, die te zien is in het Bitcoin-orderboek op OKEx, bevestigt het optimistische sentiment dat sommige analisten uiten.

Ook Bloomberg is optimistisch over de Bitcoin koers. In een recent rapport schreef het bedrijf dat het bijna niet anders kan dan dat de Bitcoin koers gaat stijgen dit jaar. Het bedrijf verwacht dat Bitcoin de recordhoogtes van 2017 opnieuw zal testen en dat de koers zelfs kan oplopen tot $28.000.

Voor nu ligt een consolidatie tussen de $9500 en de $9900 voor de hand. Pas als de Bitcoin uit deze consolidatie zone is gebroken zullen we zien of de orderboek gegevens gelijk hadden en de koers is gestegen.

 

Bitcoin nieuws

Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom