Ethereum

Ethereum 2.0 heeft genoeg ETH gestaked om van start te gaan

Ethereum 2.0 had ten minste 16.384 validators nodig om een gecombineerd aantal van 524.288 ETH te staken om de proof-of-stake blockchain van start te laten gaan. Dit aantal is nu behaald.


ETH 2.0 kan van start

Eerder deze week was er nog bezorgdheid dat Ethereum 2.0 zijn lanceringsdoel van 1 december niet zou halen.

Om te lanceren had Ethereum 2.0 ten minste 16.384 validators nodig die samen 524.288 ETH tokens zouden moeten staken. Gisteren was er pas 50% van dit aantal tokens gestaked, maar vandaag blies het netwerk voorbij het minimum aantal wat nodig is.

“Het aantal deposito’s wat nodig was is vandaag behaald (7 dagen voor 1 december),” vertelde onderzoeker Danny Ryan.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Een langverwachte update

Ethereum 2.0 heeft lang op zich laten wachten en zal een enorme verandering teweeg brengen. De geplande update zou Ethereum in staat moeten stellen om veel meer transacties af te handelen.

Daarnaast stapt ETH over van het Proof-Of-Work algoritme naar het Proof-Of-Stake algoritme. Dit betekent dat ether niet meer gemined zal kunnen worden.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ethereum token rond de $604 en heeft de altcoin een marktkapitalisatie van $68,8 miljard.