Ethereum, eth
Ethereum

Ethereum koers stijgt 5% tot $3.350 in aanloop naar ETF-lancering

De cryptomarkt gaat vol hernieuwd optimisme de nieuwe week in. Bitcoin (BTC) is sterk uit zijn sloffen geschoten met een stijging van bijna 5%  tot $63.000 en Ethereum (ETH) volgt met een vergelijkbare stijging. 

Voor Ethereum zal de huidige week naar alle waarschijnlijkheid de geschiedenisboeken ingaan, aangezien de langverwachte lancering van zijn Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) deze week vermoedelijk op de agenda staat.

Ethereum koers stijgt tot hoogste prijs in weken

Bitcoin heeft met zijn overtuigende prijsstijging de cryptomarkt nieuw momentum gegeven. Ethereum heeft zijn kans wat dat betreft met beide handen aangegrepen. Het is namelijk een van de weinige altcoins die momenteel nóg beter weet te presteren dan bitcoin. De Ethereum koers doet het overigens al weken beter dan bitcoin, wat logischerwijs te maken heeft met de aanstaande ETF-lancering in de Verenigde Staten.

De Ethereum koers is de afgelopen 24 uur met maar liefst 4,62% gestegen waardoor het uitkomt op $3.348. De laatste keer dat de Ethereum koers op dit niveau stond, was zo’n twee weken geleden op 3 juli.

Over de afgelopen week staat Ethereum zelfs met ruim 14% in de plust. Wellicht dat er deze week nog meer vuurwerk op de loer ligt, aangezien verschillende analisten verwachten dat de spot ETF’s deze week eindelijk genoteerd kunnen worden op de Amerikaanse handelsbeurzen.

De lancering is een belangrijk moment voor de volwassenheid van Ethereum als activaklasse, maar het effect op de korte termijn koers is onzeker. Met de lage verwachtingen binnen de cryptogemeenschap zou een succesvolle lancering echter voor een sterke koersstijging kunnen zorgen.

ETH ETF’s deze week?

Vorige week kon je in het Ethereum nieuws lezen dat de ETF-uitgevers, die inmiddels al meer dan zeven weken geleden hun 19b-4 aanvragen goedgekeurd zagen worden, voor de tweede keer hun aangepaste S-1 registratieformulieren hadden ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas deelde destijds zijn verwachting dat er nog een laatste ronde met update zal komen waarbij de vergoedingen in het papierwerk worden opgenomen. Hij kwam met de voorspelling dat de fondsen aankomende donderdag, op 18 juli, hun beursintrede zullen doen.

Nate Geraci, president van de ETFStore, had ook al laten weten zijn zinnen te hebben gezet op de huidige week voor de langverwachte lancering. In een nieuw bericht op socialmediaplatform X lijkt hij veel vertrouwen te hebben dat de fondsen ergens deze week in het leven worden geroepen. ‘’Ik weet niets specifieks, maar ik kan geen goede reden bedenken voor nog verdere vertraging op dit moment,’’ zo schreef Geraci onder andere.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum koersherstel: Breekt ETH door het cruciale $2.500-niveau?
Ethereum koers daalt 44% ten opzichte van Bitcoin – Dreigt een crash onder $2.000?
Bitcoin en Ethereum ETF’s bereiken nieuw dieptepunt na dramatische week
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde