vitalik buterin
Ethereum

Ethereum koers stijgt dankzij geniaal idee van Vitalik Buterin

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin lijkt er eigenhandig voor te zorgen dat zijn munt aan een stijging begint, door het delen van nieuwe plannen om het Proof-of-Stake mechanisme van de munt te versimpelen. In een nieuw draadje op Twitter onthult Vitalik Buterin zijn voorstel om de blockchain van Ethereum te verbeteren.

Het zou het Proof-of-Stake systeem “aanmerkelijk versimpelen en lichter maken.”

Verbeterde decentralisatie voor Ethereum

Met het voorstel van Buterin zou de blockchain van Ethereum een boost krijgen op het gebied van decentralisatie, omdat het normale individuen de mogelijkheid geeft om ook mee te doen in het staking-proces.

Maar het voorstel van Buterin komt ook met nadelen.

“Deze benadering vergt van de Ethereum blockchain het opslaan van een gigantische hoeveelheid handetekeningen per blok, wat veel druk op het systeem geeft. Het ondersteunen van dit voorstel komt met een hoop technische opofferingen”, aldus Buterin.

Volgens Buterin werkt de centralisatie momenteel niet in het voordeel van Ethereum als het aangevallen zou worden. Een aanval op het netwerk zou2 ongeveer 9 miljoen tokens of 20 miljard dollar kunnen kosten, zo legt Buterin uit.

Ethereum koers springt omhoog

Volgens Vitalik Buterin is dat getal van 20 miljard dollar dusdanig hoog, dat Ethereum het zichzelf kan permitteren om de beveiliging wat te verlagen.

Als reactie op zijn plannen schoot de koers omhoog naar het niveau van 2.442; het hoogste niveau van 2023. Maar op het moment van schrijven valt het momentum weer even weg.

Over de afgelopen 24 uur gemeten staat Ethereum op een daling van 1,76 procent en is de koers weer op 2.350 dollar terechtgekomen. Maar de Spot Bitcoin ETF lijkt inmiddels heel dichtbij en dat moet de komende dagen voor een bak vuurwerk gaan zorgen.

Wat denk jij? Gaat Ethereum in 2024 naar een nieuwe all-time high?

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC