Ethereum

Ethereum prijs op het hoogste niveau sinds mei 2018

De Bitcoin is niet de enige cryptomunt die een enorme prijsstijging ondergaat. Ook Ethereum presteert uitermate goed.


Jaarlijks hoogtepunt voor Ethereum

Ethereum wordt nu verhandeld voor meer dan $660, zo blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Dit is het hoogste punt sinds mei 2018.

De op een na grootste crypto valuta, genaamd Ethereum, is de afgelopen dag met bijna 13% gestegen. De afgelopen maand boekt ETH zelfs een winst van meer dan 35%. In de loop van dit jaar is de waarde met 355% gestegen.

Aan het begin van het jaar handelde de munt namelijk voor minder dan $140. In maart zakte het tot een jaarlijks dieptepunt van ongeveer $110. Dit kwam mede door het COVID pandemie die ervoor zorgde dat de wereldeconomieën stil kwamen te liggen.

Die slechte dagen voor Ethereum zijn voorbij. ETH heeft dit jaar procentueel beter gepresteerd dan de Bitcoin. Dit terwijl Bitcoin ook niet heeft stilgezeten. BTC passeerde vandaag voor het eerst de grens van de $23.000.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum is nog verwijderd van zijn hoogtepunt

In tegenstelling tot de Bitcoin is de Ethereum nog steeds vrij ver verwijderd van zijn hoogste punt ooit van $1.392. Dat werd bereikt op 12 januari 2018, toen de Bitcoin langzaam weg ging van zijn prijspiek die het zag in december 2017.

Tijdens die periode van 2017 introduceerden CME en Cboe allebei de handel in Bitcoin futures. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan het voortbestaan van de bullish prijsbeweging, althans op de korte termijn. Vandaag heeft CME de handel in Ethereum futures aangekondigd, die gepland staat om in februari 2021 te beginnen.

Gezien de prijsbeweging van de afgelopen maanden, zou de prijs in de buurt kunnen komen van het oude hoogtepunt.