Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 10 augustus 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Zoals verwacht is Ethereum beland bij het volgende weerstands level rond de 3200 dollar. Dit is ook meteen de laatste daily resistance die we tegen gaan komen voordat Ethereum weer richting zijn ATH kan stijgen.

Op dit moment lukt het ETH nog niet voorbij dit niveau te komen dus wellicht is er een kleine retrace in de maak. Dit gaan we verderop in de analyse op de lagere timeframes bekijken.

De ema’s staan nu alle drie bullish op de daily en we zien het momentum toenemen. De rsi bevindt zich boven het 70 niveau en lijkt de ema te willen gaan retesten. Vooralsnog niks aan de hand en zien we een mooie daily chart!

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 8 uurs-grafiek

De Wyckoff speelt uit zoals die in het boekje staat. Momenteel bevinden we ons in de ‘SOS-fase’ (Sign Of Strength). Hier moet het gaan gebeuren. Hier moet Ethereum support gaan vinden. Als dat lukt kan de grootste altcoin snel weer richting zijn All Time High stijgen.

De ema’s staan ook op de acht uurs grafiek allemaal bullish en ook hier zien we het momentum flink toenemen. De rsi is echter wel in een daling terecht gekomen, bevindt zich momenteel onder de ema en heeft deze zelfs bearish getest. Dit vormt een medium bear divergentie. Dit alles wijst op een kleine retrace maar tot waar zal de retrace komen?

ETH 8-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

Ook op de vier uurs grafiek en de één uurs grafiek is de medium bear div te zien. Dit moet haast wel een (kleine) retrace veroorzaken. We zien op deze grafiek wel een duidelijk uptrend lijn, kan deze stand houden? Dat zou wel het mooiste scenario zijn, een kleine retrace naar de 0.236 om vervolgens een higher low te printen om daarna verder te stijgen. Echter liggen de candles redelijk ver van de ema’s af en een retrace naar de golden pocket moeten we dan ook zeker in de gaten gaan houden.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht minimaal een daling tot net onder het $3K-niveau, maar deze kan ook nog wel eens door zakken tot aan de golden pocket zo tussen de 2700 – 2800 dollar. Mocht dat gebeuren moet je goed opletten dat er geen bearish rejection plaatsvindt want dan zou de koers wel eens kunnen gaan dalen $2.650 en vervolgens richting de 2400 dollar.

Ondanks dit scenario is onze analist zeer bullish. Hij verwacht dat na de kleine retrace de rode balk geflipt gaat worden naar support zodat Ethereum zich op kan gaan maken om zijn All Time High te verbreken.