GameStop
Altcoin

E*Trade wil aandeel GameStop van zijn platform verwijderen?

Het aandelenplatform E*Trade denkt aan de mogelijkheid om het aandeel GameStop van zijn platform te verwijderen. Ze zijn namelijk bang dat “Roaring Kitty”, ook wel bekend als Keith Gill, de koers van het aandeel manipuleert.

De terugkeer van Roaring Kitty

Voordat Gill afgelopen maand plotseling terugkeerde op Twitter en Reddit, wat de aandelen van GameStop naar de maan stuurden, kocht hij een grote hoeveelheid GME-opties op E*Trade. Sommige daarvan liepen in die week af en leverden hem een behoorlijke winst op.

Het handelsplatform en zijn eigenaar, Morgan Stanley, maken zich zorgen dat Gill zijn invloed gebruikt om GME voor zijn eigen gewin op te pompen. Ze proberen dan ook te bedenken of zijn recente posts op Twitter kwalificeren als manipulatie.

Ze maken zich echter ook zorgen over de negatieve publiciteit die het kan opleveren als ze de handel in het aandeel GameStop staken. Bijvoorbeeld doordat mensen dan hun accounts op het platform sluiten, in solidariteit met Gill.

Keith Gill begon op 13 mei plotseling weer te posten op Twitter onder zijn gebruikersnaam Roaring Kitty, nadat hij lange tijd stil was geweest. Vervolgens deelde hij op 2 juni zijn nieuwe GameStop portfolio op Reddit en schoot het aandeel omhoog.

Roaring Kitty hield namelijk voor bijna $200 miljoen aan posities in GameStop aan.

Grote winsten voor Roaring Kitty

Gisteren steeg het aandeel GameStop met 21% en in de na-handel kwam daar nog eens 8,43% bij. Wat dat betreft lijkt de markt weer warm te lopen voor seizoen 2 van de GameStop Saga.

Over het gehele jaar gemeten is GameStop met 68% gestegen en sinds Gill terugkeerde op Twitter met 60%.

Opvallend is dat Roaring Kitty ook voor de Amerikaanse wet de papieren heeft om op te treden als financieel adviseur. Dat doet hij uiteraard niet in dit geval, althans daar probeert hij van weg te blijven.

Met dit soort aandelen is het immers super gevaarlijk om te adviseren. Gaat het faliekant mis, dan kan hij daar in de rechtszaal veel last van krijgen. Daarom is hij ook zo cryptisch op Twitter en Reddit, om het geven van advies zoveel mogelijk te vermijden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Creatie van 2,52 miljoen altcoins is desastreus voor crypto
Zo wil Toncoin 500 miljoen gebruikers aantrekken
Binance integreert USDT op Toncoin netwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?