Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Ex-stafchef van het Witte Huis sluit zich aan bij Blockchain Advocacy Group

Mick Mulvaney, voormalig waarnemend stafchef van het Witte Huis, is lid geworden van de Blockchain advocacy groep meldde The Block. In de groep zitten financiële giganten zoals Visa, Goldman Sachs en Six Digital Exchange (SDX).


Een nieuw perspectief

“Zijn ervaring als wetgever is zeer waardevol omdat hij ons kan helpen bij het navigeren door het Congres, dat een zeer complex organisme is om mee samen te werken”, zei de oprichter van de groep, Perianne Boring. Boring voegde toe dat Mulvaney het perspectief van regelgevers kan bieden.

Terwijl Mulvaney in de raad van adviseurs van The Chamber of Digital Commerce zal zitten, hebben Visa, Goldman Sachs en SDX zich bij de groep gevoegd als leden van het uitvoerend comité.

Mulvaney was tussen december 2018 en maart 2020 de waarnemend chef van het Witte Huis en is een voormalig lid van het Amerikaanse Huis van afgevaardigden. Hij was onder meer medeoprichter van de Congressional Blockchain Caucus, die de staat South Carolina vertegenwoordigde. Momenteel bekleedt Mulvaney de functie van speciaal gezant voor Noord-Ierland. In de aankondiging zei hij:

“Ik geloof dat de Amerikaanse vooruitgang op het gebied van blockchain-ontwikkeling en -beleid cruciaal is voor ons aanhoudende succes als wereldleider in technologische evolutie.”


Andere grote spelers

Naast Mulvaney hebben andere bekende branchegenoten zoals voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission Chris Giancarlo en voormalig JPMorgan-hoofd van wereldwijde commodities Blythe Masters zich in het verleden bij de groep gevoegd.

Crypto- en blockchain-gerelateerde instanties nemen regelmatig interesse in traditionele financiële experts. Zo heeft de Libra Association, een organisatie die lid is van het Libra-initiatief van Facebook, onlangs James Emmett, voormalig CEO van zakenbank HSBC Europe, benoemd tot CEO en managing director van Libra Networks.

Eind augustus heeft Amerikaanse crypto-exchange Coinbase durfkapitalist Marc Andreessen, mede-oprichter van het Silicon Valley-venture-bedrijf Andreessen Horowitz, aan boord als waarnemer van het bestuur. De traditionele financiële en crypto-werelden smelten dus langzaam samen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten