Cardano prijs stijgt
Cardano

Explosieve Groei in Cardano’s DeFi Landschap na Hydra Upgrade

Na de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zag het er even slecht uit voor Cardano (ADA). Het project daalde flink in prijs, samen met andere altcoins zoals Solana (SOL) en Polygon (MATIC). Inmiddels bloeit het netwerk weer op en lijkt on chaindata een prijsstijging aan te duiden. 

Transactievolume en TVL groeien

Twee weken geleden brachten we jullie al op de hoogte van de stijgende trend. Als we uitzoomen is het duidelijk te zien dat het netwerk over de afgelopen jaren hard aan de weg timmert. Het Cardano netwerk ziet een constante stijging in de activiteit omtrent gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen. In onderstaande grafiek is in het blauw de Total Value Locked (TVL) te zien, vanaf het begin van 2022.

TVL is een maatstaf voor de hoeveelheid crypto-activa die zijn opgesloten in een DeFi-protocol. Deze waarde wordt vaak gebruikt om de populariteit en het succes van een bepaald DeFi-project te beoordelen. Het feit dat dit aantal steevast blijft groeien en nieuwe hoogtes bereikt is een positief signaal. In de grafiek is te zien dat de TVL aanzienlijk sneller ging groeien na een upgrade aan de schaalbaarheid oplossing genaamd Hydra. Het project ging in mei 2023 live. Op het moment van schrijven nadert de TVL de 600 miljoen ADA.

Daarnaast wordt in het groen het transactievolume aangegeven. Een hoge transactievolume kan wijzen op intensief gebruik van het netwerk. Dit kan een indicatie zijn dat gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het platform populair zijn en veel worden gebruikt.

Dit aantal steeg aanzienlijk nadat de Hydra update live ging. Kort erna is een gigantische stijging te zien van meer dan 600%. Waar het volume kort voor de Hydra release nog rond de 10 miljoen ADA stond, steeg dit na de release voor een korte periode tot boven de 60 miljoen. Inmiddels beweegt het transactievolume stabiel rond de 25 miljoen ADA.

TVL en transactievolume ADA
Figuur 1: TVL en transactievolume ADA (DeFiLama)

Gevolgen Hydra head upgrade te merken

Uit voorgaande data is duidelijk te zien dat de Hydra update zijn invloed heeft gehad op de netwerkactiviteit van Cardano. Hydra heads fungeren als aparte ledgers waardoor belasting op de hoofdketen wordt verminderd. Via een unieke structuur worden transacties naadloos tussen Layer 1 en Layer 2 overgebracht.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Cardano (ADA) koers kan explosief stijgen dankzij aankomende updates
Cardano (ADA) discussie laait op: Kan een prijsstijging alle problemen oplossen?
Cardano daagt Ethereum uit met nieuwe Layer-2 oplossing
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk