Bitcoin Nieuws

Federal Reserve waarschuwt voor zéér volatiele Bitcoin

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft vandaag gezegd dat het Amerikaanse publiek de risico’s achter Bitcoin en andere cryptocurrencies moet begrijpen, ook al bestudeert de centrale bank zelf de mogelijke kosten en baten van een digitale dollar.


“Bitcoin is te volatiel om een valuta te zijn”

Powell zei dat de Fed er de voorkeur aan geeft cryptomunten ‘crypto-activa’ te noemen. Dit omdat de volatiliteit van de cryptocurrencies hun vermogen om waarde op te slaan er eigenlijk niet is omdat het te volatiel is.

“Cryptocurrencies zijn zeer volatiel en daarom niet echt nuttig als waardeopslag”, zei Powell in een opmerking bij een virtuele top georganiseerd door de Bank for International Settlements. “Ze zijn meer een aanwinst voor speculatie en ze worden dus niet als betaalmiddel gebruikt. Het is in wezen een substituut voor goud en niet voor de dollar. “

De waarde van de Bitcoin is bijna vertienvoudigd vergeleken met een jaar geleden. De munt wordt vaak gezien als een afdekking tegen inflatie, en de vrees voor inflatie is toegenomen nu de Fed het afgelopen jaar zijn korte-termijn rente op bijna nul heeft gehouden. De Fed injecteert ook elke maand $120 miljard in het banksysteem door obligaties en door hypotheek gedekte effecten te kopen.

Echter, hoewel Bitcoin zelden in transacties wordt gebruikt, kan dat gaan veranderen. Elektrische autofabrikant Tesla zei vorige maand dat het $1,5 miljard aan Bitcoin kocht en binnenkort Bitcoin-betaling voor zijn auto’s zou accepteren.


Komt er een digitale dollar?

Powell vertelde ook dat de Fed onderzoek doet naar het potentieel van een digitale valuta van de centrale bank, hoewel hij eraan toevoegde dat de Fed nog niet in de buurt is van een besluit om er een te implementeren.

“We zijn op dit moment niet bezig met beslissingen nemen,” zei hij. “We experimenteren met technologie.”

Powell voegde eraan toe dat, gezien de cruciale rol van de dollar als ’s werelds grootste reservevaluta, de Fed “de verplichting heeft om voorop te lopen met innovatie.” Dit om de kosten en baten van een digitale valuta van de centrale bank te begrijpen.

Tegelijkertijd zei Powell dat het niet nodig was dat de Fed zich haastte. Veel andere centrale banken onderzoeken CBDC’s, waaronder die van China, en sommige waarnemers zijn bang dat China op dit gebied voorloopt op de VS. Powell zei dat de Fed onderzoek doet via een intern technologielab en ook samenwerkt met MIT via de Federal Reserve Bank of Boston, een van haar 12 regionale Fed-banken.

“De echte vraag voor ons is:‘ Wil of heeft het publiek een nieuwe digitale vorm van geld nodig als aanvulling op wat al een zeer efficiënt, betrouwbaar en innovatief betalingsgeoriënteerd systeem is? ’, Zei Powell.

Volgens de Fed-voorzitter zijn er risico’s en voordelen verbonden aan digitale valuta. De voordelen zijn onder meer dat het een stuk efficiënter is, maar er zijn risico’s die betrekking hebben op cyberaanvallen, witwassen van geld en “terroristische” financiering.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten