Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Filecoin komt met nieuw beloningsvoorstel na klachten

Onlangs kwam Filecoin in het nieuws vanwege diverse beschuldigingen. Deze beschuldigingen werden toen ontkent door de maker en ontwikkelaar ervan. Toch komt de maker en ontwikkelaar nu met een nieuw voorstel, voorstel FIP-004, dat betrekking heeft tot de beloningen van miners.


Nieuw voorstel

Als het voorstel wordt goedgekeurd door de gebruikers, dan ontvangen miners 25% van elke blokbeloning direct. Dit was eerder nog niet het geval, wat zorgde voor diverse klachten. Hiernaast worden er in de update-voorstel een aantal andere klachten van gebruikers aangepakt.

Volgens de officiële Slack-chat van het cryptocurrency-project werd Filecoin op het blok 170.000 geüpgraded. Dit proces was verplicht voor ieder knooppunt van het netwerk.


Geen vlekkeloze lancering

Filecoin kende helaas geen vlekkeloze lancering. Zo werden diverse klachten ingediend vanwege geruchten over een minersstaking. Diverse miners zouden (tijdelijk) stoppen vanwege de hoge initiële toezeggingsvereisten, iets waar het netwerk sinds de lancering al mee zit.

Miners van het netwerk moeten namelijk enkele, zelf verdiende, FIL-tokens inzetten om gegevens op te slaan en blokken te produceren. Alleen hierdoor kunnen meer tokens worden ontgrendeld. De grootte van uitgifte wordt echter pasbepaald als 20 dagen aan blokbeloningen en een deel van het circulerende aanbod. Momenteel ligt dat percentage op 30%.


Ontkenning staking & update

Alhoewel deze staking werd ontkend door de maker van Filecoin, is het probleem nu wel opgelost. Met het nieuwe voorstel wordt nu namelijk 25% van de blokbeloning direct beschikbaar gesteld en wordt voor het overige gedeelte een minerslening gegeven. Hierdoor hoeven de miners niet hun eigen tokens in te zetten en ontvangen zij sneller een deel van hun beloningen.

Toch komt deze update niet zonder zijn zorgen. Dagelijks worden namelijk zo’n 145.000 FIL-tokens geproduceerd, waarvan 35.000 tokens als beloningen worden uitgegeven. Hierdoor kan mogelijk een aanzienlijke en langdurige aanboddruk ontstaan op de prijs van FIL, dit als gevolg van miners die ervoor kiezen hun tokens te liquideren in plaats van deze te verpanden. Het gevolg van deze update is namelijk dat de toename in het circulerende aanbod snel zal toenemen. Als de vraag hierbij niet ten minste even snel meegroeit, dan is een prijsdaling onvermijdelijk. Het is op dit moment nog niet bekend of dit zal worden aangepast in het nieuwe voorstel.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten