Zuid-Korea
Regulatie

Financiële Toezichthouder Zuid-Korea Waarschuwt voor Bemiddeling in Amerikaanse Bitcoin ETF’s

De Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea, een prominente financiële toezichthouder, heeft lokale bedrijven gewaarschuwd tegen het bemiddelen in Amerikaanse Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s). Dit nieuws kwam aan het licht door een persbericht van de FSC op 12 januari, waarin zorgen werden geuit dat deze activiteiten in strijd kunnen zijn met het huidige standpunt van de overheid over virtuele activa en de Capital Markets Act.

Recente ontwikkeling in VS oorsprong voor waarschuwing

Deze waarschuwing volgt op de recente ontwikkelingen in de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari de langverwachte goedkeuring gaf voor het verhandelen van Bitcoin ETF’s op de spotmarkt. Een dag later, op 11 januari, begon de handel in deze ETF’s.

Naar verluidt overtrof het handelsvolume van deze 10 Bitcoin ETF’s op de eerste dag de $4,5 miljard. Timothy Peterson, investeringsmanager bij Cane Macro, merkte op dat de aankoop van deze ETF’s overeenkomt met de aankoop van ongeveer 47.000 Bitcoin op de spotmarkt, met een waarde van $2,1 miljard tegen de huidige prijzen.

Regelgeving inzake virtuele activa herzien

In het licht van deze ontwikkelingen heeft de FSC verklaard dat zij de regelgeving inzake virtuele activa zullen herzien, rekening houdend met internationale updates, vooral die uit de Verenigde Staten. Deze aankondiging komt op een moment dat de regelgeving voor cryptovaluta in Zuid-Korea zich nog in een beginstadium bevindt.

De volgende stap in de evolutie van crypto-ETF’s zou de introductie van spot Ethereum ETF’s kunnen zijn. BlackRock, één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, diende bijvoorbeeld in november 2023 een aanvraag in voor een spot Ether ETF. De deadline voor een besluit door de SEC hierover is vastgesteld op 23 mei 2024. Veel voorstanders van cryptovaluta zijn van mening dat de succesvolle lancering van Bitcoin spot ETF’s een goed voorteken is voor de goedkeuring van een Ethereum ETF.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen