jerome powell, fed
Bitcoin

FOMC vergadering vanavond: Wat gaat de Bitcoin koers doen?

Vandaag staat de beruchte maandelijkse FOMC vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve weer op de planning. Hier zullen de beleidsmakers gaan bepalen wat ze deze maand met de rentecijfers gaan doen. 

Naast de ‘Fed’ houden drie andere belangrijke centrale banken deze week ook hun beleidsvergaderingen. Wat hebben deze mogelijke beleidsveranderingen voor effect op de crypto markt en de Bitcoin (BTC) koers?

Centrale banken rond de tafel

Investeerders wachten al geruime tijd op renteverlagingen van de Federal Reserve, wat gunstig zou zijn voor financiële activa. Voor deze maand wordt echter geen beleidsverandering verwacht.

In september zijn de verwachtingen positiever, met een bijna zekere renteverlaging door de Fed. Dit zou de eerste beleidswijziging zijn sinds 2020, waardoor de FOMC-vergadering van vandaag weinig spannend wordt geacht.

Ook in Engeland en Japan zullen deze week belangrijke beslissingen worden genomen door de centrale banken, die eveneens invloed kunnen hebben op de cryptomarkt. De Bank of Japan (BOJ) heeft al besloten de rente te verhogen, als reactie op de inflatieproblemen.

Zij hopen dat een strikter monetair beleid de trage consumptie kan stimuleren en de prijzen van geïmporteerde goederen zoals benzine en voedsel kan verlagen. “Een strenger beleid kan de yen ondersteunen en de inflatie beteugelen,” aldus bronnen binnen de BOJ.

De Bank of England (BOE) bevindt zich in een onzekere situatie, met economen die verdeeld zijn over de vraag of de BOE haar beleid zal versoepelen. Als dit gebeurt, zal het waarschijnlijk op een voorzichtige manier worden gedaan, zonder een reeks van renteverlagingen. Vandaag wordt de beslissing van de BOE verwacht.

Wat gaat de Bitcoin koers doen?

Maar wat betekenen deze beleidsveranderingen voor Bitcoin en andere risicovolle activa? Op de korte termijn zullen de prijzen van Bitcoin waarschijnlijk niet sterk veranderen, omdat marktverwachtingen vaak al in de prijs zijn verwerkt.

Alleen als de Fed een onverwachte beslissing neemt, kunnen er aanzienlijke schommelingen optreden. Op de lange termijn kan een soepeler monetair beleid echter gunstig zijn voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’