Ripple, xrp
Ripple

Forbes: ‘Ripple verkoopt meer XRP dan het koopt’

John Hyatt van Forbes publiceerde een onderzoeksrapport naar de handelingen van Ripple, het bedrijf achter de XRP token. Daar komt Ripple op zijn zachtst gezegd niet goed uit. Hyatt zoomt specifiek in op de aankopen en verkopen van XRP en hoe Ripple met de cijfers sjoemelt om de resultaten van het bedrijf te verbloemen.

De adoptie vertraagt

Volgens Hyatt vertraagt de adoptie van XRP momenteel. “Uit nieuwe data van Tranglo, de Aziatische partner van Ripple, blijkt dat de adoptie onder de klanten momenteel vertraagt. Waarom neemt de verkoop van XRP dan toe”, zo schrijft de onderzoeksjournalist.

Het rapport van Hyatt legt de focus op Trangle, wat volgens hem centraal staat in het verhaal van Ripple. “Tranglo is een belangrijk element in het On-Demand Liquidity product van Ripple”, aldus Hyatt.

In maart 2021, drie maanden nadat de SEC het bedrijf aanklaagde, kocht Ripple een aandeel van 40 procent in het bedrijf. Na een jaar lang testen met de technologie, werd de op XRP gebaseerde toepassing uitgerold voor al zijn klanten.

Uit de financiële cijfers van het bedrijf blijkt echter dat slechts 8 van de 91 klanten gebruikmaakt van XRP. Dat zijn niet de overtuigende cijfers waar het Ripple-leger op hoopte voor de technologie.

2,7 miljard dollar aan winst

In 2021 en 2022 slaagde Ripple erin om 2,7 miljard dollar aan winst te behalen uit “ODL-gerelateerde verkopen” van XRP. Anonieme bronnen vertelden aan Hyatt dat het onwaarschijnlijk is dat het softwarebedrijf winstgevend is.

Martin Walker, die al langer sceptisch is over XRP, zegt er het volgende over: “Ripple blijft veel energie stoppen in het verhaal dat zij internationale overboekingen verbeteren, maar iedere keer dat de waarheid boven tafel komt, blijkt het om de verkoop van XRP te gaan. Dat is de kern van het verhaal”, aldus de bankier.

Ripple zelf reageerde maar half op het onderzoeksrapport van Hyatt. Volgens CEO Brad Garlinghouse zijn “sommige” van de cijfers in het rapport niet correct en is Tranglo slechts een klein onderdeel van het bedrijf.

Ripple nieuws

Waarom de XRP koers binnenkort enorm kan gaan stijgen
Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli