Bitcoin

Frankrijk gaat scholieren lesgeven over Bitcoin en Crypto

Frankrijk staat op het punt om les te gaan geven over Bitcoins en cryptocurrencies. Deze lessen zullen op de middelbare school gegeven worden.


Bitcoin les voor scholieren

In juni dacht het Franse ministerie van Nationaal Onderwijs er al over om Bitcoin op te nemen in het lespakket. Van de Franse docenten wordt verwacht dat ze een inleidende cursus geven die studenten helpt bij het begrijpen van de Bitcoin op de wereldwijde en Franse economie.

Het ministerie biedt leraren verder drie educatieve uitleg video’s die vragen beantwoorden zoals “Is Bitcoin de valuta van de toekomst?”, “Kan Bitcoin de euro vervangen?” En “Hebt u vertrouwen in uw valuta?”

De ministerie vertelt dat studenten moeten weten wat het verschil is tussen Bitcoin en fiat valuta’s. Studenten moeten weten wat cryptocurrencies zijn en wat hun rol in de traditionele financiële wereld kan zijn.

Het zal slechts een inleidende cursus over Bitcoin zijn en er wordt dus niet van studenten verwacht dat ze het klaslokaal verlaten als volwaardige crypto experts. Door jonge studenten enkele ins en outs van Bitcoin en cryptocurrencies aan te leren, krijgen ze echter kennis die steeds relevanter wordt naarmate cryptocurrencies grootster worden toegepast.


Crypto acceptatie in Frankrijk

Volgens verschillende crypto experts is het niet opvallend dat juist Frankrijk bezig is met de acceptatie van cryptocurrencies. Zo vertelde de Franse minister van Financiën, genaamd Bruno Le Maire, dat Europa Europa moet overwegen om zijn eigen ‘digitale valuta’ te maken. Deze zal volgens hem de Eurocoin moeten heten.

Op 24 september schreef Newsbit dat ook Franse retailers bezig zijn om cryptocurrencies te accepteren. Tegen het begin van 2020 zullen Bitcoin betalingen ondersteund worden. Dit gaat gebeuren bij meer dan 25.000 verkooppunten voor 30 Franse railers. Onder deze retailers vallen bijvoorbeeld sportkleding bedrijf Decathlon en Footlocker.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Standard Chartered: Overwinning Donald Trump goed voor Bitcoin
Bitcoin koers op cruciale steun – blijft de markt bullish?
Waarom de saaie koers van Bitcoin juist positief is: Crypto-analist geeft toelichting
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC