Microsoft
Bitcoin

Fred Kreuger: Er is een kans dat Microsoft gaat investeren in Bitcoin gezien BlackRock groot aandeelhouder is

Cryptocurrency trader Fred Kreuger heeft een opvallend inzicht gedeeld binnen de crypto-community. Hij wijst erop dat BlackRock, een van ’s werelds grootste asset managers en beheerder van een eigen Bitcoin (BTC) fonds, momenteel ongeveer 7% van de aandelen in Microsoft bezit.

Dit aandeel maakt BlackRock, na Vanguard, de op één na grootste aandeelhouder van Microsoft, waarmee zij veel invloed kunnen uitoefenen op de aanstaande aandeelhoudersvergadering. Op de agenda staat een voorstel voor de integratie van BTC, wat veel belangstelling wekt in de cryptowereld.

Microsoft aandeelhouders stemmen over BTC-integratie

Aanstaande maandag vindt de volgende aandeelhoudersvergadering van Microsoft plaats, waar onder andere wordt besproken of het bedrijf BTC in zijn balans moet opnemen. Hoewel veel traditionele investeerders mogelijk weinig interesse in Bitcoin hebben, wijst Kreuger erop dat de aandeelhouders de optie krijgen om voor te stemmen. Een “ja” kan grote gevolgen hebben voor de Bitcoin-markt en mogelijk de prijs van de cryptocurrency beïnvloeden.

BlackRock’s Belang in Bitcoin

BlackRock beheert de grootste Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF), die bekendstaat als IBIT. Dit voedt de verwachting dat BlackRock zal stemmen vóór de integratie van BTC door Microsoft. Daarnaast heeft BlackRock een belang in MicroStrategy (MSTR), het bedrijf van Michael Saylor dat meer Bitcoin bezit dan elk ander beursgenoteerd bedrijf, en BlackRock heeft 8% van de aandelen in dit bedrijf.

Potentiële impact op de BTC koers

Met een aandelenbelang van 7% in Microsoft kan BlackRock een aanzienlijke invloed uitoefenen, wat mogelijk tot miljoenen dollars aan Bitcoin-investeringen kan leiden. Dit zou de Bitcoin koers kunnen opstuwen en mogelijk bijdragen aan een nieuwe all-time high.

Hoewel de crypto-gemeenschap hoopt op een positief resultaat, heeft het Microsoft-bestuur de aandeelhouders geadviseerd om tegen het voorstel te stemmen. Dit kan betekenen dat de meerderheid mogelijk het advies van het bestuur zal volgen, waardoor een “ja” uitkomst onwaarschijnlijker wordt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Waarom blijft de Bitcoin koers steken?
Chamath Palihapitiya: Bitcoin kan goud overtreffen als ultieme inflatie-hedge
‘Aziatische MicroStrategy’ bezit nu meer dan 1.000 Bitcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk