Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Gaat Bitcoin imploderen na de lancering van de Spot ETFs?

Een populaire analist die erin slaagde om de rally van 2023 te voorspellen voor de Bitcoin koers, onthult zijn verwachtingen voor 2024 voor de digitale munt. Het gaat hier natuurlijk om de pseudonieme DonAlt, die verwacht dat de lancering van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten in ieder geval een stijging van de volatiliteit zal brengen.

Volgens de analist is het goed mogelijk dat Bitcoin een korte stijging doormaakt na de goedkeuring van de ETFs, om vervolgens aan een gigantische correctie te beginnen.

Dalingen op komst voor Bitcoin?

Het lijkt erop dat DonAlt een duidelijke strategie heeft voor de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF. In eerste instantie verwacht de analist een stijging van de Bitcoin koers richting de range van 45.000 – 48.000 dollar; om vervolgens een correctie van 10%-20% te zien op de weekgrafiek.

Na die correctie moet dan het feest beginnen en gaan we volgens DonAlt verder omhoog. Ook is het volgens hem mogelijk dat partijen als BlackRock gigantisch veel Bitcoin gaan kopen om de koers een boost te geven.

Waarom?

Omdat ze volgens hem niet voor lul willen staan binnen de financiële wereld door een nieuw beleggingsproduct aan te kondigen voor een asset, die vervolgens aan een bearmarkt begint. Dat kunnen dat soort partijen niet hebben en om die reden verwacht hij dus een positieve reactie van de Bitcoin koers.

Alle ogen op begin januari

De verwachting is dat de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten begin januari goedkeuring krijgen van de toezichthouder.

Volgens James Seyffart, de ETF-expert van Bloomberg, is het plan van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om alle Spot ETFs op hetzelfde moment goed te keuren.

De deadline ligt vooralsnog op 10 januari, waardoor de kans aanwezig is dat we voor die datum al duidelijkheid hebben over de eventuele lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Wat denken jullie? Gaan we op basis van dit felbegeerde beleggingsproduct nieuwe all-time highs noteren voor Bitcoin de komende periode?

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk