Bitcoin stijgt
Bitcoin

Gaat de Bitcoin koers weer stijgen? Experts aan het woord

De Bitcoin koers is de afgelopen weken zeer volatiel geweest. Eerder deze week daalde de koers onder de $60.000, maar lijkt nu te stabiliseren net boven dit niveau. Dit heeft de discussie aangewakkerd over de vraag of we momenteel de bodem hebben bereikt en of Bitcoin weer kan gaan stijgen. In dit artikel bespreken we de inzichten van experts over deze kwestie.

Juni is om snel te vergeten

Juni was absoluut geen goede maand voor Bitcoin. De koers daalde van $71.000 naar het huidige niveau van ongeveer $61.000. Deze sterke daling werd beïnvloed door acties van de Amerikaanse Federal Reserve en door de verkoop van Bitcoin door miners.

Daarnaast heeft de verkoop van in beslag genomen Bitcoin door de Duitse overheid en de verwachte verkopen door schuldeisers van Mt. Gox deze week de koers verder onder druk gezet.

Echter, volgens Zach Pandl, hoofdonderzoeker bij Grayscale, is er hoop aan het eind van de tunnel. Hij benadrukt dat de fundamenten van Bitcoin ongewijzigd zijn en verwacht een herstel zodra deze druk afneemt:

“We weten niet precies hoe lang dit zal duren en hoeveel verkoop er zal zijn van Mt. Gox-gerelateerde assets. Maar omdat de fundamenten niet echt zijn veranderd, denk ik dat we een herstel van de waarderingen kunnen verwachten zodra dit voorbij is.”

Eerder deze week deelde Alex Thorn van Galaxy Digital ook zijn visie over de Mt. Gox-situatie. Vanaf juli zal de exchange, die in 2014 failliet ging, beginnen met het terugbetalen van Bitcoin aan klanten. Investeerders vrezen dat dit tot extra verkoopdruk zal leiden.

BTC koers klaar voor sterke stijging?

Alex Thorn maakt zich niet zo’n zorgen om de Mt. Gox situatie. Volgens hem zal er minder Bitcoin verkocht worden dan verwacht. Een van de redenen hiervoor is dat de schuldeisers over het algemeen hun Bitcoin willen houden in plaats van verkopen.

Kaiko-analist Dessislava Aubert merkt op dat de verkoopdruk van grote Bitcoin-houders, zoals miners, en historisch lage volumes de volatiliteit deze zomer zouden kunnen vergroten. Maar er is één factor die de cryptomarkt uit de brand zou kunnen helpen: de aanstaande Ethereum ETF’s. Pandl zegt hierover:

“De mogelijke goedkeuring van Ethereum ETF’s is een grote positieve katalysator, die mogelijk in de komende weken komt. Dus mijn vooruitzichten blijven constructief voor de crypto asset klasse, en ik denk dat dit redelijk aantrekkelijke instappunten zijn voor investeerders met een langere tijdshorizon.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Worldcoin beschuldigd van prijsmanipulatie en oplichting
Glassnode oprichters verwachten spoedig begin nieuw altcoin seizoen
Dit zijn de best presterende crypto’s van het moment
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren