XRP, RIpple
Ripple

Gaat Ripple (XRP) Spoedig de 1 dollar grens Doorbreken?

Na de baanbrekende juridische overwinning van Ripple in haar strijd tegen de Amerikaanse SEC, heeft de prijs van XRP een indrukwekkende sprong gemaakt, bijna verdubbelend in waarde. Nu de $1-grens dichterbij komt, wordt het spannend: kan deze opwaartse trend zich voortzetten en zelfs deze mijlpaal overschrijden? De wereld van cryptocurrency houdt haar adem in.

XRP-prijs stijgt na gerechtelijke uitspraak

Na een gunstige uitspraak van een federale rechtbank is de prijs van XRP flink omhoog geschoten. De uitspraak oordeelde dat de verkoop van XRP op cryptobeurzen in overeenstemming is met de Amerikaanse effectenwetgeving, wat een positieve impact heeft gehad op de markt.

Ondanks een kleine dip van 10% op 14 juli, waarbij de prijs van XRP zakte naar $0,76, vertegenwoordigde dit nog steeds een indrukwekkende stijging van ongeveer 65% ten opzichte van de laagste prijs van de vorige dag.

In de afgelopen 24 uur heeft het XRP/USD-paar een piek bereikt op $0,93, het hoogste niveau sinds december 2021, net onder de psychologische grens van $1. Hoewel dit een zeer positieve trend is, suggereren technische signalen dat er een mogelijke correctie op handen zou kunnen zijn. Beleggers blijven echter optimistisch en volgen de ontwikkelingen nauwlettend.

Grafiek met dagelijkse XRP/USD-prijze
Grafiek met dagelijkse XRP/USD-prijzen. Bron: TradingView

Ondersteund door grote investeerders

Er zijn aanwijzingen dat de opwaartse trend van XRP wellicht meer is dan een kortstondige reactie op het recente positieve nieuws voor Ripple.

De sterke stijging van XRP, die al een tijdje aanhoudt, gaat hand in hand met handelsvolumes die we in de laatste 10 maanden niet meer hebben gezien. Bovendien toont het aantal transacties van XRP-‘whale’ – wallets met meer dan $100.000 aan XRP – het hoogste niveau van 2023. Dit suggereert dat welvarende investeerders achter deze XRP-rally staan.

Brian Q, een analist bij het data-analyseplatform Santiment, licht toe: “Als de grootste wallets hun XRP-voorraad vergroten tijdens deze prijsstijging, kan dit duiden op een rally die pas net begonnen is. Het kan een voorteken zijn dat er nog meer positieve ontwikkelingen in het verschiet liggen.”

Aantal XRP-transacties van grote investeerders (≥ $100K).
Aantal XRP-transacties van grote investeerders (≥ $100K). Bron: Santiment

Bovendien komt de stijging van de XRP-prijs overeen met een toename van het aanbod in handen van entiteiten met een XRP-saldo tussen 100.000 en 10 miljoen.

Aandeel XRP in handen van grote investeerders.
Aandeel XRP in handen van grote investeerders. Bron: Santiment

Met andere woorden, grote investeerders hebben de rally niet verkocht, maar hebben juist XRP geaccumuleerd, wat erop duidt dat velen zich willen positioneren voor verdere winsten.

Technische analyse XRP-prijs: beperkte stijging en mogelijke correctie

Vanuit een technisch oogpunt kan XRP in de komende dagen het belangrijke niveau van $1 testen, maar het potentieel voor verdere stijgingen lijkt momenteel beperkt.

Met name de terugval op 14 juli vond plaats in de buurt van een convergentie van weerstandsniveaus, bestaande uit een meerjarige horizontale trendlijn (paars) en een significante neerwaartse trendlijn (zwart).

Bovendien is de wekelijkse Relative Strength Index (RSI) van XRP overbought geraakt, wat wijst op een verhoogd risico op een correctie.

Grafiek met dagelijkse XRP/USD-prijzen.
Grafiek met dagelijkse XRP/USD-prijzen. Bron: TradingView

In het geval van een correctie bestaat het risico dat de XRP-prijs daalt naar de meerjarige stijgende trendlijnsteun rond $0,45 in september, een daling van ongeveer 55% vanaf het huidige prijsniveau.

Andere mogelijke koersdoelen zijn onder andere het 50-weeks exponentieel voortschrijdend gemiddelde van de token (50-weeks EMA; rode lijn) rond $0,48 en het 200-weeks EMA (blauwe lijn) rond $0,50.

Aan de andere kant zou een overbought RSI kunnen resulteren in een zijwaartse consolidatie van de XRP-prijs binnen het bereik van $0,75-1.

Grafiek met wekelijkse XRP/USD-prijzen
Grafiek met wekelijkse XRP/USD-prijzen. Bron: TradingView

Bij een overtuigende doorbraak van $1 zou het volgende koersdoel naar verwachting rond $1,35 liggen in september, een weerstandsniveau dat eerder werd vastgesteld tijdens de periode van augustus tot december 2021.

Gratis 20 euro aan Ripple

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten