kamala harris
Regulatie

Galaxy CEO gelooft sterk in pro-crypto koers onder Kamala Harris

Vicepresident Kamala Harris doet mee aan de presidentsverkiezingen van 2024, nadat Joe Biden heeft aangekondigd zich terug te trekken uit de race. Dit zou aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de cryptomarkt, afhankelijk van Harris’ standpunten.

Hoewel Harris tot nu toe weinig heeft gezegd over crypto, wijzen haar recente contacten met leiders uit de cryptogemeenschap op een mogelijk positievere regelgevende benadering dan die van de huidige president, Joe Biden. Deze ontwikkeling werd onder andere benadrukt door recente opmerkingen van Mike Novogratz, de CEO van vermogensbeheerder Galaxy.

Novogratz is optimistisch dat Harris een pro-crypto beleid zal omarmen, mede dankzij haar achtergrond in San Francisco, een stad die bekend staat om technologische innovatie.

Traditioneel hebben Republikeinse politici, zoals Senator Cynthia Lummis, meer uitgesproken steun getoond voor de cryptosector. Echter, steeds meer Democraten lijken nu ook cryptocurrency te ondersteunen en pleiten voor een herziening van de strikte regels van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Trump’s crypto visie

In tegenstelling tot Harris heeft de Republikeinse kandidaat Donald Trump zich al duidelijk uitgesproken ter ondersteuning van de cryptosector. Trump heeft plannen aangekondigd om SEC-voorzitter Gary Gensler te ontslaan en benadrukte dat alle Bitcoin (BTC) in handen van de Amerikaanse overheid behouden moeten blijven.

Volgens Trump moet Amerika voorop blijven lopen in digitale innovatie, anders zullen andere landen deze kans grijpen. Hij prees de cryptowereld als een moderne vorm van geld en benadrukte het belang van investeren in de energie-infrastructuur om toekomstige industrieën, zoals Bitcoin mining, te ondersteunen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom