Ripple

Garlinghouse: Ripple zal blijven groeien, zelfs als XRP tot security wordt verklaard

De CEO van Brad Garlinghouse gelooft dat Ripple nog steeds kan gedijen, ook als XRP door Amerikaanse wetgevers tot security wordt verklaard.


Ripple zal blijven groeien

In aflevering 439 van de ‘Pomp Podcast‘ sprak Garlinghouse over de mogelijkheid dat XRP door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, tot security wordt verklaard. Hij zei dat een dergelijke uitspraak in strijd zou zijn met de overheersende mening op de G20-markten. Garlinghouse zei:

“Als XRP hier in de Verenigde Staten als een security werd beschouwd, weet je dat we andere G20-markten hebben die er een andere mening over hebben. Ik ken geen enkele wereldwijde markt die denkt dat XRP een security is. “

De CEO van Ripple voegde eraan toe dat meer dan 90% van de RippleNet-klanten uit Amerika komen. Wat volgens hem suggereert dat een aanduiding als security het bedrijf niet noodzakelijk veel zou schaden.

Als XRP in de Verenigde Staten tot security zou worden verklaard, zouden beleggers (inclusief Ripple) de registratie van broker-dealers bij de SEC moeten voltooien.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Is XRP wel of geen security?

De regelgevende status van de XRP token is de afgelopen jaren het onderwerp geweest van intensief onderzoek en discussie. Zo vertelde de bekende handelaar Peter Brandt dat hij vond dat het wel degelijk een security is.

Aan de andere kant betoogde congreslid Tom Emmer, een Republikein uit Minnesota, in augustus dat XRP geen security is.

Ripple is het onderwerp geweest van een rechtszaak van ontevreden beleggers die beweren dat XRP wel een security is. De rechtszaak beweert dat het bedrijf valse advertenties en oneerlijke concurrentie heeft uitgevoerd.

De vraag of de token van Ripple nou wel of niet een security is stond deze maand even niet centraal. XRP trok de aandacht na een explosieve rally die de token boven een meerjarige weerstand duwde. De prijs steeg tot $0,78, maar zakte gisteren flink terug.