Blockchain

Getokeniseerde contract NBA Point Guard Spencer Dinwiddie levert $1.3M op

Spencer Dinwiddie, Point Guard bij het NBA team de Brooklyn Nets, heeft zijn getokeniseerde contract dat op de blockchain van Ethereum (ETH) gehost wordt, verkocht. Het contract bracht $1.3 miljoen op, waarmee het doel van ruim tien keer zo hoog ($13,5 miljoen), niet werd gehaald.


8 van de 90 contractaandelen

Nadat Dinwiddie veel energie gestoken heeft in het tokeniseren van zijn contract, heeft deze inspanning niet mogen baten. Zo heeft hij slechts 10% van zijn doel behaald met de verkoop van zijn contract.

Dinwiddie kon zijn contract tokeniseren door gebruik te maken van ‘Dream Fan Shares’, ofwel DFS afgekort. Dit is een systeem dat op de blockchain van Ethereum gebouwd is en beweert dat zij ‘atleten, artiesten en influencers in staat stellen om hun financiële lot in handen te nemen door schuldbewijzen te structureren’.

In totaal werden 90 getokeniseerde contractaandelen aangeboden, voor een prijs van $150.000 per stuk. Mochten deze allemaal verkocht worden, dan zouden zij in totaal $13,5 miljoen ontvangen. Er zijn echter slechts 8 van de 90 contractaandelen verkocht, waardoor $1,3 miljoen werd opgehaald.


Bekend in de blockchain wereld

Dinwiddie heeft inmiddels een grote naam gemaakt in de blockchain-wereld. In 2019 maakte Dinwiddie bekend dat hij van plan was om zijn contract op de blockchain van Ethereum te tokeniseren. De NBA, de ‘National Basketball Association’, was het hier echter niet mee eens en dreigde zijn contract zelfs te beëindigen. Na veel gedoe mocht Dinwiddie uiteindelijk zijn contract toch op de blockchain plaatsen.

Onlangs veranderde Dinwiddie zijn rugnummer van 8 naar 26, om de overleden Kobe Bryant te eren. Dit verzoek werd direct goedgekeurd door de NBA.

Ondanks deze bekendheid mocht zijn blockchain-project niet volledig slagen, met een erg matige verkoop. De verkoop is zelfs zo matig dat de Dream Fan-aandelen niet liquide zijn en dat hierdoor een verlies van geïnvesteerd kapitaal zeker mogelijk is. Van dit laatste zijn op dit moment nog geen meldingen, maar zou in de (nabije) toekomst eventueel kunnen veranderen.