Ripple, xrp
Nieuws

Goed nieuws voor Ripple: Deze Crypto Exchange hint naar XRP listing

De cryptocurrency exchange Gemini postte vandaag een tweet over XRP. In de tweet doelt de exchange op een listing van de digitale munt.

Van Facebook naar Gemini

Gemini is opgericht door de Amerikaanse Winklevoss broers in 2015. De tweeling is onder andere beroemd voor het bedenken van Facebook, waarna Mark Zuckerberg er met het idee vandoor ging. De broers spande een rechtszaak aan en kwamen tot een miljoenenschikking. Vervolgens stuitte ze per toeval op Bitcoin (BTC) in 2012. Ze kochten met hun Facebook geld naar schatting zo’n 70.000 BTC en startten 3 jaar later, in 2015, de Gemini exchange. 

XRP’s Herintrede

De meeste exchanges, inclusief Gemini, hadden ten tijde van de aanklacht in 2020 XRP van hun platformen gehaald. Na de winst van Ripple in de effecten rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission toonde een groot aantal exchanges weer interesse in XRP. Bekende exchanges zoals Coinbase, crypto.com en Kraken besloten handel in de crypto mogelijk te maken. Een aantal weken later lijkt Gemini aan de beurt. Deze hernieuwde interesse van prominente exchanges is een positief signaal voor het vertrouwen in XRP.

Ripple in de tegenaanval

Recentelijk heeft Ripple het niet makkelijk gehad op de markt. Hoewel de koers een flinke sprong maakte na een gunstige uitspraak van de rechter, heeft deze in de afgelopen twee weken een daling ingezet. Deze terugval kan mede worden toegeschreven aan geruchten dat de SEC overweegt in hoger beroep te gaan. Maar Ripple laat zich hierdoor niet uit het veld slaan.

Ripple is nog niet klaar met de SEC en gaat in de tegenaanval. Stuart Alderoty, hoofd juridische zaken bij Ripple Labs, wilt een onderzoek starten naar mogelijke belangenverstrengelingen van ex-SEC-official Bill Hinman.

Centraal in dit onderzoek staat een controversiële uitspraak uit 2018 van Hinman, voormalig Directeur van Corporation Finance bij de SEC. Uit documenten blijkt dat Hinman mogelijk nalatig is geweest, gezien zijn uitspraken wellicht gebaseerd zijn op onvoldoende juridische grondslag. Tevens wijzen recent vrijgegeven documenten erop dat Joseph Lubin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), invloed kan hebben gehad op de uitspraken van Hinman.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?