Bitcoin opties
Bitcoin

Goedkeuring van Bitcoin ETF zou prijs naar $150.000 kunnen stuwen

Het beleggingsonderzoeksbureau Bernstein heeft een voorspelling gedaan dat de prijs van Bitcoin tegen 2025 kan stijgen tot $150.000. Dit optimistische perspectief wordt ondersteund door een recente analyse van Gautam Chhugani, een analist bij Bernstein, die in een mededeling aan cliënten aangeeft dat er een aanzienlijke kans is dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnen de volgende twee jaar een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren.

Chhugani verwacht volgens een CNBC-rapport dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF mogelijk al in het eerste kwartaal van 2024 zal plaatsvinden. Deze verwachting is in lijn met de voorspellingen van analisten bij JP Morgan, die de waarschijnlijkheid dat beleggers tegen 10 januari toegang zullen hebben tot een BTC-fonds op 90% schatten.

Bernstein’s ommezwaai

In 2018 beschouwde Bernstein, net als veel andere financiële instellingen op Wall Street, Bitcoin niet als een levensvatbare investeringsoptie. Echter, het bedrijf hield de ontwikkelingen in de sector nauwlettend in de gaten, met bijzondere aandacht voor Bitcoin-miningbedrijven. Bernstein heeft regelmatig zijn inzichten over de evolutie van de markt gedeeld, die in de loop van 2022 breed onder aandacht van verschillende bedrijven zijn gebracht.

Tegenwoordig ziet Bernstein de potentiële goedkeuring van een Bitcoin ETF als een belangrijke mijlpaal. Zo’n fonds zou mainstream beleggers de mogelijkheid bieden om rechtstreeks in Bitcoin te investeren via een beleggingsproduct dat gereguleerd wordt door de SEC. Momenteel is de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) het enige product dat enigszins vergelijkbaar is, met ongeveer 3% van de totale Bitcoin-voorraad onder beheer.

De door Bernstein voorgestelde prijs van $150.000 is bijna een vijfvoud van de huidige prijs van Bitcoin rond de $34.000 en meer dan het dubbele van de piek van $67.000 in november 2021. Indien deze voorspelling uitkomt, zou dit een significante ommekeer betekenen voor de cryptocurrency, wat een krachtig herstel zou impliceren na de aanzienlijke verkoopdruk die in het voorgaande jaar werd ervaren.

Bitcoin in de lift

Bitcoin heeft onlangs een opleving doorgemaakt en bereikte de afgelopen week voor het eerst sinds mei 2022 een prijs van $35.000. Deze recente stijging heeft het vertrouwen van beleggers in de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF door de SEC versterkt. Het optimisme werd verder aangewakkerd door het besluit van de SEC om geen beroep aan te tekenen tegen een gerechtelijke uitspraak in het voordeel van Grayscale. Ondanks deze ontwikkelingen blijft er onzekerheid bestaan, met name vanwege de kritische houding van SEC-voorzitter Gary Gensler ten opzichte van de cryptosector, wat impliceert dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF nog niet gegarandeerd is.

Bernstein heeft daarnaast gewezen op de mogelijke impact van de volgende Bitcoin “halving” in 2024. Dit evenement, dat de beloning voor het minen van nieuwe bitcoins halveert, kan de prijs van Bitcoin verder opdrijven door de minder efficiënte miners uit de markt te dwingen. Bernstein heeft onlangs zijn marktdekking uitgebreid met verschillende aandelen van Bitcoin-miningbedrijven en verwacht dat de bedrijven die deze aanpassing het best overleven, aanzienlijke winsten zullen zien.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13