Goldman Sachs
Bitcoin

Goldman Sachs: ‘Institutionele klanten storten zich weer op Bitcoin’

Klanten van Goldman Sachs lijken dit jaar weer op Bitcoin, Ethereum en andere cryptomunten te springen. Max Minton, het hoofd van de afdeling digitale assets voor Goldman Asia Pacific zegt dat veel van de grootste klanten van zijn firma recent actief werden of onderzoek doen naar de crypto-sector.

Alles dankzij de Spot Bitcoin ETFs

Volgens Minton heeft die interesse in Bitcoin en de rest van de industrie alles te maken met de komst van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

“De recente ETF-goedkeuring veroorzaakte een heropleving van de interesse en activiteit van onze klanten”, aldus Minton.

Minton laat weten dat het grootste deel van de vraag komt van bestaande klanten via de optie- en futures-producten die het te bieden heeft op het gebied van crypto.

Goldman Sachs is geen kleine speler. In totaal beheert het 2,8 biljoen dollar aan assets voor zijn klanten. Opvallend is wel dat Goldman Sachs geen Spot Bitcoin producten in zijn aanbod heeft. Het geeft zijn klanten alleen de mogelijkheid om in derivaten te handelen.

Focus van Bitcoin naar Ethereum?

Minton geeft verder aan dat de komst van een Spot Ethereum ETF er mogelijk voor zorgt dat zijn institutionele klanten overspringen van Bitcoin op Ethereum.

Hoewel de kans op een Spot Ethereum ETF voor de komende maanden niet heel groot is volgens de experts van Bloomberg. Eric Balchunas geeft aan dat hij en zijn collega’s nog maar een kans van 35 procent zien op de Spot Ethereum ETF voor mei.

Waarom? Omdat de SEC weinig tot niets van zich laat horen met betrekking tot dit onderwerp. Dat was met de Spot Bitcoin ETFs wel anders.

Zolang we geen geluiden over intensieve gesprekken tussen de SEC en de aanvragers horen, is er volgens Balchunas weinig kans op Spot Ethereum ETFs.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 6 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten