google
Blockchain

Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars

Google Cloud heeft een nieuwe blockchain ‘Remote Procedure Call’ (RPC)-service gelanceerd die specifiek is afgestemd op Ethereum. Deze nieuwe dienst maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger en veiliger om verbinding te maken met Ethereum-netwerken. De service integreert blockchaintechnologie naadloos in bestaande applicaties, wat zorgt voor een efficiëntere ontwikkelingsworkflow.

Belangrijke stap voor cloudgebaseerde blockchainservices

De lancering van de Ethereum-compatibele RPC-service wordt gezien als een mijlpaal in cloudgebaseerde blockchainservices. Ontwikkelaars kunnen nu profiteren van Ethereum’s gedecentraliseerde netwerk, ondersteund door de robuuste infrastructuur van Google Cloud. Dit vergemakkelijkt de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps), slimme contracten en NFT’s, wat vooral interessant is voor startups en ondernemingen die deze technologie willen benutten.

Veiliger, schaalbaarder en minder onderhoud

De nieuwe service maakt blockchaininteracties veiliger en schaalbaarder, waardoor ontwikkelaars zich niet langer hoeven bezig te houden met het onderhouden van hun eigen Ethereum-knooppunten. Google Cloud biedt een betrouwbare en veilige oplossing, zodat ontwikkelaars zich kunnen richten op het bouwen van innovatieve applicaties zonder technische rompslomp.

Ondersteuning voor Web 3.0 en toekomst van blockchain

Met de Ethereum-compatibele RPC-service positioneert Google Cloud zich sterk in de opkomende Web 3.0-markt, een internet van gedecentraliseerde netwerken en blockchaintechnologie. Deze stap maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om gedecentraliseerde apps te bouwen die slimme contracten en tokenstructuren van Ethereum integreren.

Toekomstperspectief: meer blockchainoplossingen in de cloud

Google Cloud heeft al eerder samengewerkt met blockchaininitiatieven zoals Chainlink en Polygon. De introductie van deze nieuwe service wordt gezien als een logische volgende stap in de groeiende convergentie van cloud en blockchain. Naar verwachting zal Google Cloud in de toekomst meer blockchainoplossingen aanbieden om te voldoen aan de stijgende vraag vanuit de ontwikkelaarsgemeenschap.

Conclusie: katalysator voor Web 3.0

De lancering van de Ethereum RPC-service door Google Cloud markeert een belangrijke ontwikkeling in de blockchainwereld. Het biedt ontwikkelaars een eenvoudigere en betrouwbaardere manier om dApps te bouwen op Ethereum, en wordt verwacht een sleutelrol te spelen in de verdere opkomst van Web 3.0 en blockchaintechnologie.

Blockchain nieuws

1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Rusland gaat volgend jaar eigen CBDC lanceren
Donald Trump lanceert cryptoplatform ‘World Liberty Financial’ op 16 september
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins