grayscale
Bitcoin

Grayscale dichter bij lancering Bitcoin ETF na hernieuwde aanvraag bij de SEC

Grayscale Investments, een vooraanstaand cryptocurrency-investeringsbedrijf, heeft bij de SEC een nieuwe aanvraag gedaan voor een spot Bitcoin ETF. Op 19 oktober diende Grayscale een S-3 registratieverklaring in met als doel de aandelen van hun Bitcoin Trust te laten noteren op de NYSE Arca, onder het tickersymbool GBTC.

Deze nieuwe aanvraag past binnen de voortdurende inspanningen van Grayscale om haar Grayscale Bitcoin Trust om te zetten in een spot Bitcoin ETF, zo blijkt uit een verklaring van het bedrijf. “We blijven ons inzetten om samenwerkend en snel met de SEC te werken namens de investeerders van GBTC,” aldus de firma in de aankondiging.

Kortere aanvraagprocedure

De recent ingediende S-3 registratie door Grayscale is een beknopte variant van het gangbare S-1-formulier, dat gebruikelijk is voor initiële aandelenaanbiedingen onder de Securities Act. Grayscale lichtte toe dat GBTC het beknopte S-3-formulier mag gebruiken. Verder onderstreepte het bedrijf dat, zodra de 19b-4-aanvraag van NYSE Arca groen licht krijgt en de SEC het S-3-formulier goedkeurt, GBTC kan transformeren naar een ETF en aandelen geregistreerd kan uitgeven.

Eerdere juridische uitdagingen

Dit nieuws volgt kort na de overwinning van Grayscale in een rechtszaak tegen de SEC over de beoordeling van haar spot Bitcoin ETF. De rechtbank gaf de SEC opdracht uit te leggen waarom ze de aanvraag van Grayscale in juni 2023 had afgewezen.

Meer bedrijven strijden voor Bitcoin ETF goedkeuring

Grayscale is slechts één van de vele bedrijven die goedkeuring zoeken van de SEC om een spot Bitcoin ETF te lanceren. Andere bedrijven zijn onder meer ARK Investment, BlackRock en Fidelity. Volgens analist James Seyffart diende BlackRock op 19 oktober ook een geüpdatete Bitcoin ETF-prospectus in bij de SEC.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers