Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Grayscale huurt specialisten in voor een ETF

Het institutionele crypto valuta fonds genaamd Grayscale is op zoek naar nieuw talent met diepgaande expertise in ETF producten.


Een ETF product

Grayscale is op zoek naar negen medewerkers voor functies die zijn gericht op exchange traded funds (ETF). Zo blijkt uit vacatures op de carrière pagina.

“Grayscale Investments zoekt een specialist om het creatie- en aflossingsproces van Grayscale’s exchange-traded fund (ETF) producten en bedrijfsuitbreidingsplannen te ondersteunen”.

Zo luidt een van de noteringen op de pagina.

De fondsen van Grayscale zijn enorm populair en beheren meer dan $42,1 miljard in crypto valuta’s. Deze producten bevatten een klein bedrag aan spot crypto per aandeel dat aan investeerders wordt verkocht.

ETF’s daarentegen volgen de prijzen van een activa effectiever en zorgen voor nauwkeurigere voorspellingen van de prijsbewegingen van die activa. Hoewel Grayscale tot dusverre dergelijke producten niet aanbiedt, suggereren de recente vacatures dat het wel van plan is ze in de toekomst aan te gaan bieden.

De vacatures variëren van juridische functionarissen tot specialisten voor het maken van ETF’s tot verkoopdirecteuren voor het ontwerpen en pitchen van een Grayscale ETF-product voor andere investeerders.

Een dergelijke beschrijving suggereert dat Grayscale ook een ‘basket’-ETF zou kunnen lanceren. Dat is een enkel product waarmee beleggers een verscheidenheid aan crypto valutas’ kunnen verhandelen in plaats van dat ze verschillende ETF’s moeten kopen.


Kan Grayscale een Bitcoin ETF aanbieden?

Echter, ondanks de vacatures heeft Grayscale nog geen goedkeuring om ETF’s aan te bieden. De Amerikaanse regering is tot dusverre op haar hoede om dergelijke producten te laten lanceren. Daarbij heeft het tot nu toe negen aanvragen voor Bitcoin ETF’s afgewezen. De mogelijkheid van marktmanipulatie zou de belangrijkste reden zijn voor de herhaalde afkeuringen.

Investeringsmaatschappij VanEck diende vorig jaar een aanvraag in voor een Bitcoin ETF-product bij de Securities and Exchange Commission (SEC). De Chicago Board of Exchange diende vorige week een aanvraag in bij de SEC om aandelen van het VanEck-product te noteren en te verhandelen.

Het zoeken van nieuwe specialistern van Grayscale vindt plaats te midden van een explosieve opening voor Bitcoin ETF’s in Canada. De ‘Purpose Bitcoin ETF’, aangeprezen als ’s werelds eerste Bitcoin ETF, haalde in het eerste uur van de lancering vorige maand meer dan $80 miljoen aan handelsvolume op. Op de hele eerste dag zelfs meer dan $165 miljoen. Het product bevat nu meer dan $836 miljoen in Bitcoin, dit is minder dan een maand na de lancering.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten