Grayscale
Beurs

Grayscale wil multi-crypto fonds omzetten naar Spot ETF

Grayscale is van plan om zijn bestaande fonds, dat meerdere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL) volgt, om te vormen tot een volwaardige Spot Exchange Traded Fund (ETF) op de Amerikaanse beurs.

Het fonds beheert momenteel bijna $525 miljoen aan kapitaal. Grayscale heeft de aanvraag voor de conversie naar een Spot ETF ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) via een zogenaamd 19b-4 formulier.

Belangrijke stap voor de cryptomarkt

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zou dit een belangrijke stap zijn voor de bredere cryptomarkt. Op dit moment kunnen investeerders alleen beleggen in ETF’s die zich richten op Bitcoin en Ethereum, omdat de SEC nog geen andere cryptoproducten heeft goedgekeurd.

De nieuwe aanvraag van Grayscale kan dit veranderen en zou toegang bieden tot een breder scala aan cryptocurrencies via een Spot ETF. Dit zou de beschikbaarheid van kapitaal vergroten en de liquiditeit van de markt verbeteren.

Waarom Spot ETF’s van belang zijn

In tegenstelling tot derivaten, zorgen Spot ETF’s voor directe investeringen in de onderliggende activa. Dit betekent dat elke geïnvesteerde dollar ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de betreffende cryptocurrency te kopen, bijvoorbeeld BTC of ETH via beurzen zoals Coinbase.

Omdat deze fondsen toegang geven tot grote hoeveelheden institutioneel kapitaal, kunnen ze een aanzienlijke invloed hebben op de prijzen van cryptovaluta. Eerder dit jaar zagen we al hoe de prijs van Bitcoin reageerde op de introductie van dergelijke ETF’s.

Kansen op goedkeuring van de multi-crypto ETF

Het is nog de vraag of de SEC deze aanvraag zal goedkeuren. In het verleden heeft de Amerikaanse toezichthouder vaak aanvragen afgewezen, vooral wanneer het gaat om altcoin-producten. Als Grayscale’s multi-crypto ETF echter wordt goedgekeurd, krijgen investeerders toegang tot een divers portfolio van cryptocurrencies, waaronder BTC, ETH, SOL, XRP en Avalanche (AVAX). Het grootste deel van het fonds bestaat uit Bitcoin (76%) en Ethereum (18%).

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

ASML Koers stort in met 14,9% na gelekte cijfers: bestellingen halveren in Q3
Cruciale donderdag in zicht: AEX koers stuit op weerstand
AEX koers stijgt heel licht, terwijl Bitcoin koers explodeert
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk