China
Bitcoin

Grootste bank ter wereld: Ether is digitale olie, Bitcoin is digitaal goud

De grootste bank ter wereld, de Industriële en Commerciële Bank van China (ICBC) noemt Bitcoin digitaal goud en Ethereum digitale olie. In een nieuw rapport, gedeeld door Matthew Siegel van VanEck, prijst de ICBC de twee grootste cryptocurrency’s van de markt.

Sterke vraag naar digitale assets

Ook claimt het rapport dat de vraag naar digitale assets sterk is en de innovatie in de sector pusht. “De vraag in de markt drijft de continue iteraties van digitale munten”, aldus de ICBC.

In het rapport trekt de Chinese bank een vergelijking tussen Bitcoin en goud, terwijl het claimt dat Bitcoin daarbij ook nog extra voordelen kent.

“Bitcoin is qua schaarste vergelijkbaar met goud door de mathematische consensus, terwijl het probleem van de moeilijke deelbaarheid wordt opgelost, het makkelijk is om Bitcoin te identificeren en makkelijk om het te dragen”, aldus de ICBC.

Goud is moeilijk deelbaar, moeilijk om op echtheid te controleren en moeilijk om mee te nemen. Dat is wat Bitcoin volgens de ICBC allemaal oplost.

Ethereum is digitale olie

Door Ethereum “digitale olie” te noemen prijst de bank in het rapport verschillende eigenschappen van de munt.

Hoewel de ICBC ook enkele tekortkomingen van het netwerk onderstreept, gelooft het dat daar technologische oplossingen voor komen.

“Ethereum is zijn technologie continu blijven upgraden met betrekking tot veiligheid, schaalbaarheid en duurzaamheid. Daarmee is de technische basis voor de digitale toekomst gelegd”, aldus de ICBC.

Ook prijst het de mogelijkheid binnen Ethereum om smart contracts te schrijven, waarmee allerlei toepassingen te verzinnen zijn.

Ethereum handelt op dit moment op een koers van 3.500 dollar, terwijl Bitcoin het met 67.346 dollar moet doen. Dat levert voor ETH een market cap van 422 miljard dollar op, terwijl BTC er eentje van 1,327 biljoen dollar kent.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom