Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Grootste vleesverwerker ter wereld wil ontbossing Amazon aanpakken met blockchain-technologie

JBS S.A. is momenteel de grootste vleesverpakker ter wereld, gerangschikt op aantal verkopen. De vleesverpakker wil nu ontbossing dat in de Amazone door vee leveranciers wordt veroorzaakt tegengaan met behulp van de blockchain-technologie.


Vlees kan worden witgewassen

Naar verluidt wil de vleesverwerker dat tegen 2025 al zijn vleesleveranciers op een blockchain-systeem te volgen zijn. Het bedrijf controleert momenteel al of er geen bos wordt gekapt zonder dat hier toestemming voor is gegeven. Momenteel kunnen andere bedrijven, verderop in de keten, echter vlees ‘witwassen’ door vee op illegaal gekapte grond te houden.

De vleesverwerker krijgt een hoop kritiek over zich heen omdat ze verantwoordelijk zou zijn voor uitgebreide bosopruimingen om plaats te maken voor weilanden.


Opzetten van fonds

Hiernaast wil JBS een fonds opzetten ter waarde van 1 miljard reals (circa €153,5 miljoen) om de sociale en economische ontwikkeling in het Amazonegebied beter te kunnen ondersteunen. Hier wil het bedrijf 25% zelf van financieren, de overige 75% wil het bedrijf ophalen bij investeerders.

Het Amazone-regenwoud wordt steeds verder vernietigd, ondanks dat hier jarenlange campagnes van milieuactivisten aan vooraf zijn gegaan. Sinds 2019 is een gebied ongeveer ter grootte van Libanon ontbost. Dit is het grootste gebied dat sinds 10 jaar ontbost is. Om deze reden willen veel individuen en ook steeds meer bedrijven de ontbossing tegengaan.

In het laatste jaar hebben ook diverse bosbranden bijgedragen aan de ontbossing van het gebied. Alhoewel dit gedeeltelijk in verband kan worden gelegd met de vleesindustrie, helpt het het gebied niet. Hierom worden nu steeds meer initiatieven gestart om dit tegen te gaan. Dat de grootste vleesverwerker ter wereld nu dan ook wil dat al zijn vleesleveranciers te aangesloten zijn op een blockchain-technologie is een goede eerste stap.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten