Crypto miner
Bitcoin

Grote Bitcoin miner investeert $240 miljoen in nieuwe apparatuur

Op 20 april vindt de langverwachte Bitcoin halving plaats. De beloningen voor Bitcoin miners zullen dan worden gehalveerd. In andere woorden: de inkomsten voor miners zullen dalen met 50 procent. Om winstgevend te blijven moeten miners dus optimaal voorbereid zijn op de halving.

Zo ook de beursgenoteerde Bitcoin miner Bitfarms. Het bedrijf heeft bekend gemaakt nog eens $240 miljoen te gaan investeren in betere mining apparatuur. In totaal gaat het om 88 duizend zeer efficiënte mining rigs.

De Bitcoin mining sector verandert

De Bitcoin mining sector wordt steeds competitiever. De hash rate van het Bitcoin netwerk blijft stijgen en enkel de meest efficiënte miners zullen na de halving het hoofd boven water kunnen houden.

In maart 2023 minede Bitfarms 424 BTC met 4,8 exahashes per seconde (EH/s). In maart 2024 lag dit op 286 BTC met 6,5 EH/s. Er is dus vergeleken met vorig jaar voor meer has power nodig om bitcoin te minen.

Vrijwel alle Bitcoin miners zijn de afgelopen maanden vreselijk hard aan het investeren en opschalen in afwachting van de halving. Bitfarms is hier geen uitzondering.

Bitfarms maakt grote stappen

De laatste investering van Bitfarms moet hash power output van het bedrijf gaan verdriedubbelen na de halving. Jeffrey Lucas, de CFO van het bedrijf, zegt hier het volgende over:

“De transformatieve opschaling zal Bitfarms schaal en winstgevendheid doen stijgen. Dit is een game changer die onze hash rate zal verdriedubbelen naar 21 EH/s. Dit verhoogt onze operationele capaciteit met 83 procent naar 440 megawatt, en verbetert de efficiëntie met 40 procent.”

Hoewel de afgelopen bearmarkt talloze faillissementen zag in de Bitcoin mining sector, lijken miners inmiddels de zaken beter op orde te hebben. De Bitcoin opmars van het afgelopen half jaar heeft flink de kas gespekt. Zo heeft Bitfarms $66 miljoen aan cash en 806 BTC op de balans. Een totale liquiditeit van $123 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?