Newsbit

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

Grote verkoop Bitcoin whales kan stijging boven $16.200 tegenhouden

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

De Bitcoin behoudt het $16K-niveau, maar gegevens suggereren dat BTC op korte termijn tegen problemen op kan lopen.


Bitcoin voorbij cruciaal keerpunt

De Bitcoin prijs blijkt relatief stabiel te zijn rond het niveau van $16.000. Hierdoor presteert de BTC een stuk beter dan de aandelenmarkt en goud. Echter, op korte termijn wordt de digitale munt geconfronteerd met een grote blokkade, in de vorm van whales.

Vandaag bereikte BTC een prijs van $16.500, een niveau dat niet meer is gezien sinds de beroemde rally van 2017.

Bitcoin heeft veerkracht getoond boven de $16.000, wat historisch gezien een cruciaal keerpunt is geweest. Omdat BTC dit cruciale gebied nu voorbij is, is het marktsentiment rond de munt zeer optimistisch geworden.

Dit zou de cryptocurrency en de bredere markt echter kwetsbaar kunnen maken voor grote whale-verkopen. Vermogende individuele beleggers die grote hoeveelheden BTC aanhouden, ook wel whales genoemd, verkopen het liefst wanneer er een hoge liquiditeit is.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Whales gaan zeer waarschijnlijk veel BTC verkopen

Whales houden meer BTC vast dan normaal. Daarnaast is er een toename van deposito’s te zien op grote exchanges. Deze twee punten laten zien dat de kans op een uitverkoop onder leiding van BTC whales op korte termijn groot is.

Wanneer de Exchange Whale Ratio-indicator 85% overschrijdt, geeft dit aan dat een correctie waarschijnlijk is. Ki Young Ju van CryptoQuant vertelt dat hij niet verwacht dat er een enorme ‘dump’ komt maar wel dat er kleine correcties plaats gaan vinden.

De gegevens vallen samen met het rapport van Santiment, waarin werd vastgesteld dat het aantal grote Bitcoin whales een jaarlijks hoogtepunt bereikte.

De analisten van Santiment suggereerden dat het bereiken van 111 Bitcoin whale-adressen met meer dan 10.000 BTC een bevestiging is van het vertrouwen van de whales.

Het aantal Bitcoin whale houders. Bron: Santiment

Hoewel dit inderdaad laat zien dat er vertrouwen is, kan het wel problemen veroorzaken. Als whales winst beginnen te maken, kan dit in de nabije toekomst een terugval veroorzaken. Santiment-analisten schreven het volgende:


Toekomst van altcoins is minder rooskleurig

Altcoins bevinden zich in een onzekere positie vanwege de huidige prijscyclus van Bitcoin. Als de Bitcoin prijs stijgt, is er weinig volume in de altcoinmarkt. Als gevolg hiervan zullen altcoins slechter presteren ten opzichte van Bitcoin en mogelijk ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Ook wanneer de BTC prijs crasht zal het geen goed teken zijn voor altcoins. Een grote correctie zal de andere crypto’s ook flink laten kelderen.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top