Bitcoin Nieuws

Handelsvolume op Bitcoin markten ‘viel van een klif’ in december

Het volume op de markt voor Bitcoin futures is in december van een klif gevallen. De meeste analisten suggereren dat het omvallen van FTX het vertrouwen in gecentraliseerde beursplatforms teveel beschadigd heeft. Met name richting het einde van 2022 zijn de volumes op de futures-platformen echt door het putje gegaan.

Volume viel van een klif

Het totale volume voor Bitcoin futures klokte in december binnen op 386,6 miljard dollar, zo blijkt uit de data van The Block. Van november op december betekent dit een daling van 39 procent en de slechtste maand sinds oktober 2020. Destijds waren de volumes 333,6 miljard dollar. 

volume van Bitcoin futures Newsbit

De gereguleerde Bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) bereikten ook de dieptepunten van oktober 2020. Het volume op dit beursplatform registreerde slechts 19,5 miljoen dollar op maandbasis. De open interesse van CME voor Bitcoin futures viel met 11,1 procent naar 1,36 miljard dollar tegen het einde van december, zo bleek uit de gegevens van The Block Research.

VOlume van CME Bitcoin fotures Newsbit

De cijfers van CME liegen er ook niet om, de interesse in Bitcoin futures ligt momenteel op een dieptepunt. Het is duidelijk dat de hype rondom Bitcoin even compleet verdwenen is. Wat dat betreft is het wachten op de volgende halving en wat positieve ontwikkelingen rondom Bitcoin.

Ook de spotmarkt zakt in

Carlos Gonzalez, een onderzoeksanalist bij 21.co, constateerde dat het niet alleen de futures-markt is die het momenteel lastig heeft. Ook de spotvolumes bij gecentraliseerde beursplatformen zijn significant gedaald. In december zijn de volumes op de verschillende handelsplatformen met 47,5 procent gedaald naar 353,5 miljard dollar van de 673 miljard dollar van november 2022.

crypto exchange volume Newsbit

“Het feit dat zowel het spot- als futures-volume significant daalde in december, impliceert dat de markt momenteel weinig trek heeft in risico. Een mogelijke uitleg voor dit gedrag is de ineenstorting van FTX in november, die het vertrouwen in gecentraliseerde beursplatforms geen goed heeft gedaan”, aldus Gonzalez.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten